Ελλάδα » «Πριβέ» η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

«Πριβέ» η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

«Πριβέ» η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Σε… πριβέ παρέλαση και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα παραβρεθεί την Τρίτη 28 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Η ανακοίνωση της τροχαίας Θεσσαλονίκης είναι σαφέστατη: Για λόγους ασφαλείας, την 28-10-2014 το τμήμα της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου από τη συμβολή της με την οδό 28ης Οκτωβρίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Καραϊσκάκη, θα παραμείνει κλειστό για το κοινό. Οι επιθυμούντες να παρακολουθήσουν την παρέλαση παρακαλούνται όπως συγκεντρωθούν στο υπόλοιπο τμήμα της οδού.

Αυτό σημαίνει ότι ένα τμήμα της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου θα είναι απροσπέλαστο για τους πολίτες, υπό το φόβο των «ταραχοποιών» που δίνουν το παρόν τα τελευταία χρόνια στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι το 2011, η παρέλαση της Θεσσαλονίκης είχε ματαιωθεί όταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ενοχλημένος από τα συνθήματα που ακούγονταν αποχώρησε από την παρέλαση.

Είχε προηγηθεί… εισβολή μεγάλου όγκου διαδηλωτών, καθώς ήταν ακόμη νωπή η ένταξη στο μνημόνιο. Οι διαδηλωτές είχαν φτάσει μπροστά στην εξέδρα των επισήμων, με συνθήματα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης. Ο κ. Παπούλιας αποχωρώντας είχε δηλώσει: «Δεν θέλω να αποχωρήσω, Ήρθα να τιμήσω την ημέρα, όμως ορισμένοι θέλουν να ματαιωθεί».

Έκτοτε, η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη διεξάγεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με τους πολίτες σε απόσταση ασφαλείας από τους επισήμους, κάτι που θα επαναληφθεί και φέτος καθώς περίπου 2000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, τόσο για την μαθητική παρέλαση – στις 27 Οκτωβρίου – όσο και για την στρατιωτική.

Στα σημεία αποκλεισμού θα τοποθετηθούν κάγκελα, ενώ θα περιφρουρούνται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Για πρώτη φορά εφέτος, εκτός από τα στρατιωτικά τμήματα και τα πολεμικά αεροσκάφη, θα παρελάσουν και οι σκύλοι του Στρατού που είναι ειδικά εκπαιδευμένοι για τη φύλαξη των στρατοπέδων.

Οι στρατιωτικοί σκύλοι ανήκουν στο Γ” Κτηνιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης που εδρεύει στο στρατόπεδο «Γ. Μακρή» στη Θέρμη.

unitedreporters.gr

Διαβάστε επίσης: