Παραπολιτικά » Είναι πολλά τα λεφτά…
ΤΟ ...ΚΟΥΦΑΡΙ ΠΟΥ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΠΟΥ ΖΑΛΙΖΕΙ...

Είναι πολλά τα λεφτά…

Είναι πολλά τα λεφτά…

Το κουφάρι του Δημοτικού Θεάτρου για να ολοκληρωθεί χρειάζεται κοντά στα 11 εκατ. ευρώ, βάσει της πρότασης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, που πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο στις 28 Ιανουαρίου 2014. Βέβαια η προηγούμενη δημοτική αρχή απέτυχε να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ. Λίγο το ποσό που ούτε λίγο, ούτε πολύ ήταν το μισό ΕΣΠΑ της Θεσσαλίας για τον πολιτισμό, θέλετε και ο «πάγος» στις σχέσεις του τέως δημάρχου κ. Κ. Τζανακούλη με τον περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό, το έργο έμεινε στα χαρτιά και το κουφάρι …καμαρώνει πίσω από την Περιφέρεια.

To πήρε ζεστά…

Το Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή. Ο Δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης δεσμεύτηκε στους Λαρισαίους και τώρα ετοιμάζει προετοιμάζει ειδική συνεδρίαση με επιστήμονες, φορείς και όλους τους εμπλεκόμενους. Ο Καλογιάννης πήρε ζεστά την υπόθεση για να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η αποκάλυψη του Μνημείου ώστε να γίνει επισκέψιμο.

Είναι πολλά τα λεφτά

Με τις φούριες που πήρε η νέα δημοτική αρχή, εάν προτάξει εκτός από το Αρχαίο Θέατρο και το κτίριο του ΟΥΗΛ τότε θα πρέπει να αναζητήσει 10 εκατ. ευρώ για το πρώτο και 11 εκατ. ευρώ για το δεύτερο. Αν κάνουν την πρόσθεση θα πρέπει να τρέχουν για προγράμματα χρηματοδότησης και αναζήτηση κονδυλίων πάνω από 20 εκατ. ευρώ. Και να σκεφτεί κανείς πως η μνημονιακή εποχή δεν βοηθάει τους Δήμους. Όποιος όμως έχει στόχους από την αρχή, συνήθως φέρνει και αποτέλεσμα. Στο τέλος της πενταετίας θα κριθεί η δημοτική αρχή Καλογιάννη.

Η πρόσθεση πάντως ζαλίζει…

ENTYΠΗ LARISSANET//ΚΟΥΙΝΤΑ

Διαβάστε επίσης: