Θεσσαλία » Bροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία
ΑΝΕΜΟΙ ΜΕΧΡΙ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Bροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία

Bροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία
Τοπικές βροχές στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το Αιγαίο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη και παροδικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν πάνω από τη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου.Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μη ξεπερνά τους 8 βαθμούς, από 8 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 17 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 9 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 14 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Βορειοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το πρωί στο Κεντρικό Ιόνιο ανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί.
Συννεφιά με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί.

Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση στην κεντρική Μακεδονία από το απόγευμα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά των ανατολικότερων περιοχών. Άνεμοι: στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι: ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση από το απόγευμα. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Στα νοτιά βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.