Λάρισα » Kάλεσμα του ΕΚΛ για το πανελλαδικό συλλαλητήριο

Kάλεσμα του ΕΚΛ για το πανελλαδικό συλλαλητήριο

Kάλεσμα του ΕΚΛ για το πανελλαδικό συλλαλητήριο

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις γυναίκες, να συμμετάσχουν στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο που κάλεσε το ΠΑΜΕ στην Αθήνα, το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014. Η μετακίνηση θα είναι δωρεάν με λεωφορεία που θα ναυλώσουν το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία. Η αναχώρηση θα γίνει στις 5 το πρωί από την οδό Ανθίμου Γαζή (έξω από τα Γυμνάσια). Δηλώσεις συμμετοχής στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας και στο τηλέφωνο 2410 250708.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο τονίζει:

«Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα»

Να ακουστεί η φωνή μας δυνατά!

Να απαιτήσουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

  • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας. Μέτρα περιορισμού της ανεργίας. Πλήρης και σταθερή εργασία για όλους.
  • Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με μισθούς κάτω από 751 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται απλήρωτος, ανασφάλιστος, χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.
  • Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ. Να επανέλθουν άμεσα ο 13ος και 14ος μισθός.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
  • Να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις.

Δε θα αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας!

Δε θα δεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι!

Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε. Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης!

Να ξαποστείλουμε όσους κάθονται στο σβέρκο μας!

Να θρυμματίσουμε το μέλλον που μας προετοιμάζουν. Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα!»

Διαβάστε επίσης: