Θεσσαλία » Βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία
ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ

Βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία

Βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία

Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες, περιμένουμε σήμερα. Στη Θεσσαλία περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία από τα νότια καταιγίδες τοπικά ισχυρές καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές ώρες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως και 19 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο, θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι ισχυρές κατά τόπους στα βόρεια και ανατολικά τμήματα. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις έως και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε πτώση. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 11 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 21 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 12 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 16 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις αρχικά ασθενείς έως μέτριοι αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και κατά τόπους πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Διαβάστε επίσης: