Εκπαίδευση » Σχολεία » Δράσεις για το «Κοινωνικό Σχολείο»

Δράσεις για το «Κοινωνικό Σχολείο»

Δράσεις για το «Κοινωνικό Σχολείο»

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα μετά από πρόσκληση της Περιφερειακής Διευθύντριας κας Ζιάκα στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου» με θέμα: Προγραμματισμός και υλοποίηση δράσεων στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:

«Στη συνάντηση συμμετείχαν η κ. Ζιάκα Βασιλική , Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, η Συντονίστρια του «Κοινωνικού Σχολείου» στην ΠΔΕ Θεσσαλίας, κα Αγαπητού Παρασκευή, Προϊσταμένη ΤΕΠΚ Α/θμιας Εκπαίδευσης, ο κος Ντάμπλιας Χρήστος Προϊστάμενος ΤΕΠΚ Β/θμιας Εκπαίδευσης, οι Συντονιστές του «Κοινωνικού Σχολείου» ανά Δ/νση Εκπαίδευσης, οι Δ/ντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Θεσσαλίας, οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Θεσσαλίας και η κ. Στρατίκη Υπεύθυνη του «Κοινωνικού Σχολείου» εκ μέρους της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συζητήθηκε η εφαρμογή του προγράμματος του «Κοινωνικού Σχολείου» στους ακόλουθους άξονες: την άθληση, τη διατροφή, την καταπολέμηση του ρατσισμού, τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, την πρόληψη για μολυσματικές ασθένειες, την πρόληψη του εθισμού στον καπνό, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και το διαδίκτυο, την καταπολέμηση του χουλιγκανισμού, την πρόληψη των ατυχημάτων, την εισαγωγή των εννοιών του ολυμπισμού και της αισθητικής αγωγής στην εκπαίδευση καθώς και την ένταξή του στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου.

Στην Α/θμια Εκπ/ση οι δράσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν εντός ωρολογίου προγράμματος και εδικότερα στο μάθημα της Ευέλικτης ζώνης, της Φυσικής Αγωγής, της Αισθητικής Αγωγής και με διάχυση στα άλλα γνωστικά αντικείμενα καθώς επίσης και στα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται με την συνδρομή των Υπευθύνων των Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Ενώ στη Β/θμια Εκπ/ση μπορούν να πραγματοποιηθούν εντός ωρολογίου προγράμματος στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και της Οικιακής Οικονομίας, στις βιωματικές δράσεις και στα projects. Εκτός ωρολογίου προγράμματος μπορούν να πραγματοποιηθούν στα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται με την συνδρομή των Υπευθύνων των Σχολικών Δραστηριοτήτων».

Διαβάστε επίσης: