Χωρίς κατηγορία » Ξεκίνησε η Συνόδος Κορυφής

Ξεκίνησε η Συνόδος Κορυφής

Ξεκίνησε η Συνόδος Κορυφής

«Μια συνετή έξοδο στην κανονικότητα» διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε: «Διαπραγματευόμαστε στενά με τους δανειστές μας την επόμενη μέρα μετά το τέλος του προγράμματος για μία συνετή έξοδο στην κανονικότητα».

Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον οποίο συζήτηση για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και τα βήματα εξόδου από τα προγράμματα στήριξης.

Κατά πληροφορίες ο κ. Σαμαράς θα είχε συνάντηση και με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Για την συνάντηση ενημέρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση και με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Στις συναντήσεις ο κ. Σαμαράς αναλύει την πορεία του ελληνικού προγράμματος και τα βήματα εξόδου από τα προγράμματα στήριξης, τονίζοντας ότι τα προληπτικά μέτρα δεν θα πρέπει να ισοδυναμούν με μνημόνιο.

Μετά την συνάντησή του με τον κ. Γιούνκερ, σύμφωνα με όσα ανέφερε η κ. Βούλτεψη, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στο ξενοδοχείο όπου διαμένει μετά την παραμονή του στο νοσοκομείο.

Ο κ. Σαμαράς θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Σύνοδο Κορυφής καθώς ο κ. Αναστασιάδης πρέπει να παραμείνει κλινήρης.

Διαβάστε επίσης: