Δήμοι Νομού » Δήμος Τυρνάβου » «Τραγική η κατάσταση έξω από τους κάδους ανακύκλωσης»
Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΛΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

«Τραγική η κατάσταση έξω από τους κάδους ανακύκλωσης»

«Τραγική η κατάσταση έξω από τους κάδους ανακύκλωσης»

(φωτο αρχείου)

Μια «τραγική εικόνα στο κέντρο του Τυρνάβου, όπου υπάρχουν στοιβαγμένα χαρτοκιβώτια γύρω από τους κάδους ανακύκλωσης» μεταφέρει με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Τυρνάβου.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Τυρνάβου, σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή, έθεσε σε προτεραιότητα ένα από τα σημαντικότερα ζητούμενα της σύγχρονης κοινωνίας, την προστασία του περιβάλλοντος και την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

Η επιτυχία, της ανακύκλωσης είναι υπόθεση όλων μας.

Συμμετέχουμε όλοι στην προσπάθεια για σωστή ανακύκλωση των συσκευασιών:
•Στους μπλε κάδους πετάμε μόνο τα ανακυκλώσιμα υλικά συσκευασίας ( χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο, λευκοσίδηρος).

Η επιστολή αυτή έχει σκοπό να ενημερώσει και να αναφερθεί στον τρόπο που πρέπει να πετιούνται τα χαρτοκιβώτια στους κάδους ανακύκλωσης.

Κάθε μεσημέρι, αλλά και τα βράδια, τις ημέρες που η αγορά λειτουργεί, η εικόνα στο κέντρο είναι τραγική. «Σε κάθε σημείο που υπάρχει κάδος ανακύκλωσης όταν λειτουργεί η αγορά, υπάρχουν διάσπαρτα ή στοιβαγμένα χαρτοκιβώτια έξω από τους κάδους. Η κατάσταση είναι απίστευτη και η εικόνα της πόλης άθλια». Ειδικά το σαββατοκύριακο.

Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, ζητώντας τη συμβολή στην κατεύθυνση συμμόρφωσης των επαγγελματιών αναφέρει ότι «Δεν είναι τόσο δύσκολο πια αντί να τα πετάμε έτσι όπως είναι, να τα συμπιέζουμε, να τα τσαλακώνουμε απλά και να τα πετάμε μέσα στους κάδους γιατί πέρα από το αισθητικό πρόβλημα υπάρχει και το ουσιαστικό.

«Όταν αφήνουμε έξω από τους κάδους τα χαρτόκουτα στον πρώτο αέρα γεμίζουν δρόμοι και πεζοδρόμια, ενώ στην πρώτη βροχή όπως είναι φυσικό το χαρτί λιώνει και παρασύρεται με αποτέλεσμα να φρακάρουν πολλές φορές τα φρεάτια όμβριων υδάτων και να δημιουργούνται προβλήματα».

Σας καλούμε να κάνουμε από σήμερα την ανακύκλωση καθημερινή μας συνήθεια και τρόπο ζωής για να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν καλύτερο και ασφαλέστερο τόπο.

Μην ξεχνάτε ότι η ανακύκλωση είναι ανταποδοτική.

Το αυτοκίνητο της ανακύκλωσης περνά κάθε Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή.

Για έναν Τύρναβο ανθρώπινο, φιλικό προς τους πολίτες και το Περιβάλλον».

 

Διαβάστε επίσης: