Ελλάδα » Έκλεισαν οι κάλπες στην ΚΕΔΕ

Έκλεισαν οι κάλπες στην ΚΕΔΕ

Έκλεισαν οι κάλπες στην ΚΕΔΕ

Έκλεισαν οι κάλπες για την ανάδειξη νέου 31μελούς διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Νωρίτερα το μεσημέρι, στη γενική συνέλευση, τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής των πέντε παρατάξεων που συμμετέχουν στις εκλογές.

Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του προεδρείου ξεκίνησε με διαμαρτυρίες εργαζομένων του δήμου Κερατσινίου και με οξύτατη επίθεση του Γ. Πατούλη εναντίον του Γ. Καμίνη.

Ο υποψήφιος με το «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ. Πατούλης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στους στόχους της παράταξης να «ανατρέψει παράταιρες συμμαχίες και κατεστημένα συμφέροντα ετών, που λειτούργησαν ως τροχοπέδη στη λειτουργία του θεσμού και των οργάνων του, αποτρέψει την κομματική χειραγώγηση της Αυτοδιοίκησης και να εκφράσει τα συμφέροντα όλων των Δήμων, ισότιμα».

Στόχος της κίνησης είναι «να εφαρμόσει ένα νέο σχέδιο δράσεων που θα βάλει τέλος στην άδικη αντιμετώπιση των μικρών σε μέγεθος πληθυσμού Δήμων και να υψώσει δυνατά τη φωνή της και να αντισταθεί αποτελεσματικά σε κάθε νέα απόπειρα περικοπής των πόρων της».

Όπως ανέφερε ο κ. Πατούλης, το «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» δεν θα στηρίξει τη λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών μας σε ελεημοσύνες ύποπτων ιδιωτικών πρωτοβουλιών ούτε θα επιτρέψει να μετατραπούν οι Δήμοι μας σε παραρτήματα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Παράλληλα, στοχεύει να προβάλλει ολοκληρωμένες προτάσεις, εθνικής κλίμακας, για όλα τα ζητήματα που αφορούν στις τοπικές μας κοινωνίες και να απαιτήσει την υλοποίηση συγκεκριμένων εθνικών πολιτικών από την Πολιτεία.

Επιδίωξη της παράταξης είναι, επίσης, να διεκδικήσει από την Κεντρική Εξουσία αναβαθμισμένο ρόλο στα όργανα που διαχειρίζονται τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ και του «Πράσινου Ταμείου» σε όλα τα στάδια των αποφάσεων που αφορούν στην ένταξη και χρηματοδότηση έργων.

Καμίνης: Οι δήμοι να δείξουν τον νέο δρόμο

«Οι δήμοι είναι εκείνοι που πρέπει να δείξουν τον νέο δρόμο που πρέπει να πάρει η δημόσια Διοίκηση στη χώρα, ενδυναμώνοντας ακόμη πιο πολύ τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τον πολίτη» υποστήριξε ο δήμαρχος Αθηναίων και επανέλαβε την πάγια στάση του για «συνθέσεις, συγκλίσεις και ευρείες συναινέσεις, διατηρώντας ο καθένας την πολιτική του αυτονομία».

Όπως είπε ο κ. Καμίνης, «κανένας δεν μπορεί μόνος του. Χρειάζεται να προσδώσουμε και πάλι την έννοια που αρμόζει στον κατασυκοφαντημένο όρο «συμβιβασμός».

ΠΗΓΗ: Real.gr

Διαβάστε επίσης: