Λάρισα » Εκκίνηση για το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης στη Λάρισα
ΣΤΙΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΟ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Εκκίνηση για το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης στη Λάρισα

Εκκίνηση για το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης στη Λάρισα

Ξεκινάει την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014 στη Λάρισα η λειτουργία του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης (Κ.Α.Κ.Ε.) Θεσσαλίας από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Λίγα λόγια για το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αντιλαμβανόμενο τις ανάγκες των παιδιών στην περιφέρεια Θεσσαλίας και με την πολύτιμη υποστήριξη ιδιωτών και φορέων θέτει σε λειτουργία το Κ.Α.Κ.Ε. Θεσσαλίας, το οποίο υπό το συντονισμό του Πανελλήνιου Κ.Α.Κ.Ε. θα παρέχει, επί του παρόντος, τις ακόλουθες υπηρεσίες:
• Στήριξη Παιδιών με προβλήματα διαβίωσης
• Στήριξη Παιδιών με προβλήματα Υγείας
• Ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών
• Λήψη καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης παιδιών
• Επιτόπιες παρεμβάσεις για παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο
• Ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και οικογενειών

Το Κ.ΑΚ.Ε. Θεσσαλίας στελεχώνεται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού και είναι εξοπλισμένο με Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Στήριξης Παιδιών και των Οικογενειών τους. Στη διάθεσή του Κ.Α.Κ.Ε. επίσης, τίθενται όλες οι δράσεις που υλοποιεί πανελλαδικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Ασθενοφόρα για νεογνά και παιδιά, Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής, Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», καθώς και η Εθνική Γραμμή για Παιδιά SOS 1056, η Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 καθώς και το AMBER ALERT Hellas.

H έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης (Κ.Α.Κ.Ε.) Θεσσαλίας έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11:30 π.μ. στην έδρα του: Ηφαίστου 9 Λάρισα (τηλ. 2410560900, e-mail: thessalia@hamogelo.gr).