Οικονομία » Αργία 28ης Οκτωβρίου: Πώς να μειώσετε το κόστος του ταξιδιού σας

Αργία 28ης Οκτωβρίου: Πώς να μειώσετε το κόστος του ταξιδιού σας

Αργία 28ης Οκτωβρίου: Πώς να μειώσετε το κόστος του ταξιδιού σας

Κάθε Φθινόπωρο η αργία της 28ης Οκτωβρίου έρχεται να αναπτερώσει λιγάκι το κάπως άτονο, λόγω φθινοπώρου, ηθικό μας και να μας προσφέρει μια, μικρή ή μεγαλύτερη, ανάπαυλα ξεκούρασης. Φέτος δε που η 28η Οκτωβρίου «πέφτει» Τρίτη, πολλοί είναι αυτοί που σχεδιάζουν με μια μονοήμερη άδεια να μετατρέψουν την αργία σε ένα ωραιότατο τετραήμερο φθινοπωρινής ξεκούρασης και εξόρμησης στις ομορφιές της πατρίδας μας.

Επειδή όμως οι εποχές είναι οικονομικά δύσκολες όλοι αναζητούμε τρόπους να μειώσουμε το κόστος του ταξιδιού μας. Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικούς απλούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα μειώνοντας το κόστος του ταξιδιού σας απλά και εύκολα.

Κάντε την κράτηση της διαμονής σας νωρίτερα και εξασφαλίστε καλύτερες τιμές. Οι ειδικοί του τουρισμού για επίτευξη καλύτερης τιμής συστήνουν έγκαιρες κρατήσεις καταλυμάτων και όχι κρατήσεις τελευταίας στιγμής. Επίσης προτείνουν έρευνα αγοράς ακόμη και μέσα από τα σχετικά διαδικτυακά κανάλια που υπάρχουν, προκειμένου να επιτύχετε καλύτερες τιμές όποτε, και όπου, κι αν ταξιδεύετε.

Γνωρίστε τα οφέλη του ecodriving και οδηγείστε κάνοντας οικονομία καυσίμων. Το ecodriving είναι μια πρόταση που συνδυάζει την οικονομική, περιβαλλοντικά φιλική και ασφαλή οδήγηση με την τήρηση ορισμένων κανόνων οδήγησης και την σωστή συντήρηση των οχημάτων. Βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.

Χρησιμοποιείστε τις ηλεκτρονικές λωρίδες των διοδίων περνώντας με την ειδική συσκευή, και επωφεληθείτε από τις σχετικές εκπτώσεις στις τιμές των διοδίων. Στα διόδια του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου που είναι στην περιοχή μας, οι εκπτώσεις στα ηλεκτρονικά διόδια φτάνουν έως και το 80%. Βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.

Στα γεύματά σας προτιμήστε να παραγγείλετε εποχικά προϊόντα και προϊόντα τοπικής παραγωγής (τοπικά κρασία, τυριά, ζυμαρικά κλπ). Προτιμώντας τα τοπικά προϊόντα που είναι σαφώς φθηνότερα, ενισχύετε παράλληλα τις τοπικές οικονομίες των περιοχών που επισκέπτεστε. Βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες

Διαβάστε επίσης: