Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Η ράμπα των… παθών στον Άγιο Κωνσταντίνο
ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Η ράμπα των… παθών στον Άγιο Κωνσταντίνο

Η ράμπα των… παθών στον Άγιο Κωνσταντίνο

Είναι γνωστό ότι η Λάρισα, όπως και οι περισσότερες ελληνικές πόλεις, είναι ελάχιστα φιλικές για άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Όμως στην πόλη της Λάρισας και όπου υπάρχει πρόβλεψη, με ειδικές ράμπες, αυτό δεν σημαίνει πως εκ προοιμίου διασφαλίζεται η απρόσκοπτη πρόσβαση των συμπολιτών μας.

Χαρακτηριστικά είναι όσα καταγγέλλει Λαρισαία στο larissanet.gr για τη ράμπα που βρίσκεται στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου.

Η συγκεκριμένη πρόσβαση βρίσκεται απέναντι από την πιάτσα των ταξί – που εφάπτεται στην πλατεία – η οποία διαρκώς τα τελευταία χρόνια καταλαμβάνεται από αυτοκίνητα, με τους οδηγούς τους να έχουν την λάθος εντύπωση ότι έχουν βρει εύκολη θέση για πάρκινγκ.

Αυτό, όμως, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην οικογένεια των Λαρισαίων που κάνουν την καταγγελία και έχουν παιδί με κινητικά προβλήματα, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιεί την ράμπα για να πάει στο Δημοτικό Σχολείο που βρίσκεται στην περιοχή.

Χαρακτηριστικό είναι το φωτογραφικό στιγμιότυπο με την τελευταία… κατάληψη της ράμπας από αυτοκίνητο.

Το φαινόμενο, πλέον, είναι καθημερινό, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στην οικογένεια και σε κάθε συμπολίτη που έχει ανάγκη.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι συγκεκριμένοι γονείς αναγκάζονται να κάνουν καθημερινά ελιγμούς για να μπορέσει το παιδί τους να πάει, αλλά και να επιστρέψει, απ’ το σχολείο, ενώ λίγο έλειψε απ’ το να γίνει και ατύχημα με αυτοκίνητο, καθώς η οδηγός δεν είχε δει το καροτσάκι του παιδιού.

Ήδη η καταγγέλλουσα (τα στοιχεία της είναι στη διάθεση του larissanet.gr) απευθύνθηκε τόσο στην Αστυνομία, όσο και στον Δήμο Λαρισαίων, αλλά η ανταπόκριση που (δεν) βρήκε δεν έχει λύσει το πρόβλημα.

Επιτέλους σε ποιον θα πρέπει να απευθυνθεί ώστε η ράμπα να αποκτήσει και πάλι την ορθή της χρήση, παύοντας να είναι χώρος στάθμευσης ασυνείδητων;

ραμπα Αγιος Κωνσταντινος

 

Διαβάστε επίσης: