Παραπολιτικά » Τι είπε ο Πατριάρχης στον Μάξιμο

Τι είπε ο Πατριάρχης στον Μάξιμο

Τι είπε ο Πατριάρχης στον Μάξιμο

Όπως σας είχαμε προαναγγείλει ήταν αναμενόμενη η συνάντηση του Μάξιμου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο που πραγματοποιεί επισκεψη στη Θράκη. Ο Χαρακόπουλος βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη για την παρουσίαση του βιβλίου του «Ρωμιοί της Καππαδοκίας» που πρόσφατα επανεκδόθηκε, αλλά άκουσε πατριαρχικούς επαίνους για τα διηγήματα του που κυκλοφορούν απο την «Εστία». Ιδού τι γράφει ο Ελεύθερος Τύπος:

«Καλύτερη διαφήμιση για το βιβλίο σας δεν μπορούσε να γίνει κ. Χαρακόπουλε» είπε ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος στον Θεσσαλό πολιτικό, ακούγοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να λέει, στο τραπέζι που του παρέθεσαν κατά την επίσκεψη του στη Θράκη, πόσο πολύ συγκινήθηκε διαβάζοντας τα διηγήματα του Μάξιμου. Εκείνο, που όπως είπε, τον άγγιξε περισσότερο από τη συλλογή διηγημάτων «Εκ νεότητός μου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της ιστορικής «Εστίας» ήταν «η Ευδοξία». Στο διήγημα, ο συγγραφέας εξιστορεί τη ζωή μιας μικρασιάτισσας προσφυγοπούλας και το τραγικό τέλος που είχε. Ο κ. Βαρθολομαίος προέτρεψε τον Μάξιμο να συνεχίσει να γράφει».

Εννοούσε φαντάζομαι παράλληλα με τα βουλευτικά του καθήκοντα γιατί τέτοιους πονηρούς καιρούς δεν θέλει και πολύ κάποιοι να αρχίσουν να χαίρονται που ο Μάξιμος θα αλλάξει επάγγελμα…

Λ.Π.