Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Δωρεάν μαθήματα σε μαθητές ανέργων

Δωρεάν μαθήματα σε μαθητές ανέργων

Δωρεάν μαθήματα σε μαθητές ανέργων

Ξεκινούν σήμερα Τετάρτη 24/9, τα δωρεάν μαθήματα ταξικής αλληλεγγύης του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, σε μαθητές γυμνασίου-λυκείου-παιδιά ανέργων. Το γεγονός ότι φέτος συμμετέχουν πάνω από 100 παιδιά, αριθμός αυξημένος κατά 25% από πέρσι, δείχνει ότι τα προβλήματα της ανεργίας και της φτώχειας μεγαλώνουν, σε πείσμα όσων μιλούνε για ανάπτυξη και καλύτερες μέρες. Η ωμή πραγματικότητα του καπιταλισμού είναι μπροστά μας καθημερινά.

Γι’ αυτό, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες αυταπάτες, ούτε για αδράνεια. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί όλους τους άνεργους και τις οικογένειές τους, να συσπειρωθούν στα σωματεία και στις Λαικές Επιτροπές στις συνοικίες, στον αγώνα για τα δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, για την χορήγηση σε όλους τους άνεργους επιδόματος ανεργίας ύψους 600 ευρώ το μήνα χωρίς προϋποθέσεις για όσο διάστημα είναι κάποιος άνεργος. Για να έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να σταματήσουν οι κατασχέσεις και να παγώσουν τα δάνεια και οι οφειλές σε τράπεζες και δημόσιο, να έχουν όλοι ρεύμα, νερό, θέρμανση και φυσικά το δικαίωμα στην δημόσια δωρεάν εκπαίδευση την οποία έχουμε ακριβοπληρώσει με άμεσους και έμμεσους φόρους.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, στο πλαίσο του δίμηνου προγράμματος δράσης που έχει καλέσει το ΠΑΜΕ, έχει προγραμματίσει μια σειρά δράσεις για την διεκδίκηση για την λήψη μέτρων στήριξης των ανέργων, στο οποίο καλεί όλους τους άνεργους με τις οικογένειές τους να συμμετέχουν μαζικά.

Στο πλαίσο αυτό οργανώνει συγκέντρωση για την προστασία των ανέργων και του λαϊκού εισοδήματος, το Σάββατο 4 Οκτώβρη στις 11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας και την συμμετοχή στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, το Σάββατο 1 Νοέμβρη, με λεωφορεία που θα ναυλώσει το ΕΚΝΛ και τα σωματεία.

Για την συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, συμμετοχή μπορεί να δηλώνει κάποιος στα τηλέφωνα 2410 250708 ΕΚΝΛ (8 π.μ έως 3 μ.μ) στο 2410 536169 Συνδικάτο Οικοδόμων (μετά τις 6.30 μ.μ) και στα σωματεία του κάθε κλάδου, όπως και στις Λαικές Επιτροπές της κάθε συνοικίας.