Περιβάλλον » Κατάδυση στο ναυάγιο του Βρεταννικού

Κατάδυση στο ναυάγιο του Βρεταννικού

Κατάδυση στο ναυάγιο του Βρεταννικού

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων πραγματοποίησε εποπτεία, δια της καταδυόμενης αρχιτέκτονα- μηχανικού Αικατερίνης Ταγωνίδου, στις υποβρύχιες κινηματογραφήσεις που διεξήχθησαν από την «U Group Malta LMD» στο ναυάγιο «HMΗS BRITANNIC», στη θαλάσσια περιοχή ΒΔ της νήσου Κέας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, οι καταδύσεις στο ιστορικό ναυάγιο του υπερωκεάνιου Βρεταννικός διήρκεσαν 10 μέρες και έγιναν με τη χρήση υπερσύγχρονου βαθυσκάφους από τη Μάλτα.

Το υπερωκεάνιο Βρεταννικός, αδελφό πλοίο του Τιτανικού, επιτάχθηκε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο από το βρετανικό Ναυαρχείο και μετατράπηκε σε νοσοκομειακό πλοίο. Βυθίστηκε το 1916 από γερμανική νάρκη, ενώ έπλεε ανοικτά της Κέας με προορισμό τον νοσοκομειακό σταθμό της Λήμνου.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στόχος της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων είναι μέσω των υποβρύχιων κινηματογραφήσεων, με τα υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα της «U Group Malta LMD», να καταγράψει και να ελέγξει την κατάσταση του φημισμένου αυτού ναυαγίου που έχει βυθιστεί στα 120 μ. βάθος.

Η αποστολή αυτή ανοίγει νέους ορίζοντες για την ανάδειξη νεότερων ενάλιων μνημείων της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο.

Newsbeast

Διαβάστε επίσης: