Δήμοι Νομού » Δήμος Ελασσόνας » Γιόρτασαν την έλευση του Φθινοπώροι οι «Έλληνες Εθνικοί»

Γιόρτασαν την έλευση του Φθινοπώροι οι «Έλληνες Εθνικοί»

Γιόρτασαν την έλευση του Φθινοπώροι οι «Έλληνες Εθνικοί»

Εορτάστηκε την περασμένη Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στις 13.00 το μεσημέρι η επίσημη έλευση του φθινοπώρου από την Παρραιβοθεσσαλική Ομάδα Ελλήνων Εθνικών στον αρχαιολογικό χώρο του Σαρανταπόρου (Περραιβική Δωδώνη).

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα παρακάτω:

«Με σύμμαχο τον καλό καιρό και θέα τον μυθικό Όλυμπο τελέστηκε και φέτος η καθιερωμένη τελετή αφορμή της Φθινοπωρινής Ισημερίας, παρουσία μάλιστα δεκάδων φίλων και επισκεπτών.

Ελληνες Εθνικοι 2

Μετά το τέλος της ιεροπραξίας ακολούθησε σύντομη επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και λίγο αργότερα συμπόσιο σε γνωστό χώρο εστίασης της περιοχής, όπου ο θεσσαλονικιός συγγραφέας και ερευνητής Μιχάλης Καλόπουλος παρουσίασε το νέο του βιβλίο με τίτλο «Μήτις-Αθηνά: η Ιστορία της Νοημοσύνης και το Οδυσσειακό Πνεύμα». Ο κύριος Καλόπουλος επιχείρησε μία αναδρομή στις πέντε μυθολογικές περιόδους της ελληνικής κοσμοθέασης, επισημαίνοντας τους μηχανισμούς που οδήγησαν τη χώρα στη μετέπειτα παρακμή αλλά και τη σημερινή ηθική και πολιτισμική κατάπτωση.

Τέλος, ας επισημανθεί ότι η Φθινοπωρινή Ισημερία αποτελεί ένα από τα τέσσερα ημερολογιακά ορόσημα των Ελλήνων (μαζί με την εαρινή ισημερία και τα δύο ηλιοστάσια), καθώς η περίοδος αυτή σηματοδοτεί την «κυριαρχία» του Θεού Ηφαίστου και την κορύφωση των Ελευσινίων Μυστηρίων της Καθόδου και του Θανάτου. Δυστυχώς, στις ημέρες μας το θαυμαστό αυτό φαινόμενο περνά σχεδόν απαρατήρητο. Δεν είναι όμως τυχαίο που η ετήσια σεζόν ξεκινά τον Σεπτέμβρη. Είναι η ιδανικότερη εποχή για την έναρξη μιας νέας περιόδου ζωής, μιας νέας αρχής. Φέτος το φαινόμενο της φθινοπωρινής ισημερίας κορυφώθηκε στις 5:29 του πρωινού της Τρίτης 23 Σεπτεμβρίου, σηματοδοτώντας ουσιαστικά την επίσημη έναρξη του φθινοπώρου».