Θεσσαλία » «Μπάχαλο» στο ΔΣ του Βόλου (video)

«Μπάχαλο» στο ΔΣ του Βόλου (video)

«Μπάχαλο» στο ΔΣ του Βόλου (video)

«Στον αέρα» τινάχτηκε η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, λίγη μόλις ώρα μετά την έναρξή της, μετά την άρνηση του δημάρχου Α.Μπέου να συζητηθεί το θέμα έκδοσης ψηφίσματος για την επέτειο της δολοφονίας του Π.Φύσσα. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση την παράταξη Νάνου, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας ως φασιστική τη στάση τόσο του δημάρχου, όσο και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γ.Μουλά.

Το θέμα εισήχθη στο Συμβούλιο έπειτα από σχετικές προτάσεις που κατέθεσαν οι παρατάξεις «Δρόμοι Συνεργασίας» και «Επιλογή Ευθύνης». Στην τοποθέτησή του ο κ.Μπέος υποστήριξε ότι η Δημοτική Αρχή καταδικάζει πράξεις βίας, όπως η δολοφονία Φύσσα, αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων για θέματα που δεν αφορούν άμεσα στην πόλη. «Η παράταξή μας δεν θα επιτρέψει την έκδοση τέτοιων ψηφισμάτων. Εδώ αποφασίζουμε μόνο για θέματα της πόλης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παίρνοντας το λόγο ο κ.Πατσιαντάς υπογράμμισε ότι, ασφαλώς και ο θεσμικός και νομοθετικός ρόλος του Δ.Σ. είναι να ασχολείται με τα θέματα της πόλης, πλην όμως το Δ.Σ. Βόλου έχει μακρά δημοκρατική παράδοση και στο παρελθόν έχει εκδώσει σειρά ψηφισμάτων αλληλεγγύης, φιλειρηνικά ή για μαύρες επετείους. «Δεν μπορεί το Δ.Σ. να απεμπολίσει αυτό το ρόλο», τόνισε και χαρακτήρισε πολιτικό ολίσθημα την συγκεκριμένη επιλογή Μπέου.

Ο Πάνος Σκοτινιώτης επισήμανε από την πλευρά του ότι «όταν επωάζεται το αυγό του φιδιού, η σιωπή είναι συνενοχή και δείχνει ότι κάτι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή την τακτική». Στο σημείο αυτό ο κ.Μπέος αντέδρασε έντονα και απευθυνόμενος στον πρώην Δήμαρχο είπε: «Αρκετά ρίξατε λάσπη και γι’ αυτό ο λαός του Βόλου σας έστειλε σπίτι σας». Υπέρ της έκδοσης ψηφίσματος για τη δολοφονία Φύσσα τάχθηκαν επίσης οι Μ.Μιτζικός και Α.Νάνος.

Παρόλα αυτά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ.Μουλάς επιχείρησε να συνεχίσει με τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης, γεγονός που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του Γ.Μολοχίδη. «Είστε απαράδεκτοι, να θέσετε το θέμα σε ψηφοφορία», είπε, για να εισπράξει την απειλή του Προέδρου του Δ.Σ. ότι θα τον αποβάλει από την αίθουσα. «Αυτό είναι φασισμός», φώναξε ο κ.Μολοχίδης και σηκώθηκε από το έδρανο. «Πάμε να φύγουμε» ακούστηκε και από τα υπόλοιπα έδρανα και σύσσωμα τα μέλη όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

ΠΗΓΗ: e-thessalia.gr