Ελλάδα » Αμείωτη η κόντρα για την αξιολόγηση

Αμείωτη η κόντρα για την αξιολόγηση

Αμείωτη η κόντρα για την αξιολόγηση

Η πρόταση της Ρένας Δούρου να μην σταλεί κανένα στοιχείο για τους υπαλλήλους της περιφέρειας έδωσε συνέχεια στην κόντρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την αξιολόγηση στο Δημόσιο.

«Δίνω εντολή σε όλες τις υπηρεσίες της περιφέρειας Αττικής να μην αποστείλουν κανένα έγγραφο που να αφορά επιμερισμό ποσοστώσεων ή να συμβάλλει καθ” οιονδήποτε τρόπο σε ένα σύστημα, εντός πολλών εισαγωγικών αξιολόγησης, επιζήμιο για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοσίου και των υπηρεσιών» είπε χαρακτηριστικά η κ. Δούρου.

Υπέρ του ελέγχου για τα πλαστά πιστοποιητικά, δήλωσε πως είναι η κ. Δούρου όμως δεν αναφέρθηκε καθόλου στο αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για έλεγχο σχετικά με τις παράνομες μονιμοποιήσεις, για τον οποίο έλεγχο πάγια θέση της είναι ότι αλλοιώνει τα κριτήρια των προσλήψεων και δημιουργεί δεξαμενή απολύσεων.

«Όσοι αναζητούν προστάτες των κατόχων πλαστών ή κάθε άλλης παρανομίας πρέπει να τους αναζητήσουν ανάμεσα στους κόλπους εκείνων που 40 χρόνια τώρα ξεχαρβάλωσαν το Δημόσιο με τις μαζικές ρουσφετολογικές προσλήψεις» τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής.

Όμως τα αίματα άναψαν όταν ο Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγόρησε την Ρένα Δούρου ότι δε θέλει τον έλεγχο στην περιφέρεια, λέγοντας: «Τί θέλετε, τί επιδιώκετε; Να υφάνετε δίχτυ προστασίας για παρανόμους; Να βάλετε πολιτική και κομματική πλάτη σε λαμόγια;»

Να εφαρμόσει τους νομούς κάλεσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τη Ρένα Δούρου, αντιδρώντας άμεσα στα λεγόμενά της.

«Αφού η κ. Δούρου ισχυρίζεται ότι “θα μας ταράξει στη νομιμότητα”, ας ξεκινήσει από την εφαρμογή ψηφισμένων νόμων & δικαστικών αποφάσεων» λένε κύκλοι του υπουργείου.

Στην τοποθέτησή του ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, μεταξύ άλλων είπε:

«Υπό την απειλή του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι θα παρέμβει ο εισαγγελέας, ήδη δηλώνουν ότι ο νόμος για τον επανέλεγχο θα εφαρμοστεί. Το λάβαρο της επανάστασης μπαίνει σιγά – σιγά στο ντουλάπι».

Ένταση προκλήθηκε όταν το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της παράταξης που στηρίζεται από τη Χρυσή Αυγή, Ηλίας Παναγιώταρος, καθώς εργαζόμενοι που ήταν στην αίθουσα άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής και αμέσως μετά αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.