Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Πρωτοβουλία Καλογιάννη για το Αρχαίο Θέατρο

Πρωτοβουλία Καλογιάννη για το Αρχαίο Θέατρο

Πρωτοβουλία Καλογιάννη για το Αρχαίο Θέατρο

Σύσταση Επιτροπής, με επικεφαλής το δήμαρχο Λαρισαίων, που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων για το Αρχαίο Θέατρο, ανακοίνωσε ο κ. Απόστολος Καλογιάννης, σε συνάντηση που είχε με τον καθηγητή Αρχαιολογίας, ειδικό σε θέματα επιγραφών κ. Μπρούνο Ελί και τον αρχαιολόγο και επίτιμο διευθυντή της ΛΔ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων κ. Λεωνίδα Χατζηαγγελάκη, παρουσία του δημοτικού συμβούλου κ. Απόστολου Σουρλαντζή.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:

«Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, συζητήθηκαν οι προοπτικές της περαιτέρω ανάδειξης του Α΄ Αρχαίου Θεάτρου, στον απόηχο και της πετυχημένης εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο χώρο του μνημείου στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Διαζώματος.

Απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης τόνισε ότι η νέα δημοτική αρχή θα δώσει ώθηση στην υπόθεση του Αρχαίου Θεάτρου, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι στο τέλος της θητείας της, να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάδειξης του περιβάλλοντα αστικού χώρου του Αρχαίου θεάτρου, ενώ επίσης σημαντικός στόχος είναι και η διοργάνωση Φεστιβάλ στο χώρο του μνημείου.

Ο κ. Ελί, δέχθηκε με χαρά και προθυμία την πρόταση του κ. Καλογιάννη να συμμετάσχει στην υπό διαμόρφωση επιτροπή.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ελί, ως στενός συνεργάτης του αρχαιολόγου κ. Θαν Τζαφάλια, ασχολείται με την υπόθεση αποκάλυψης του αρχαίου θεάτρου, από τις πρώτες ακόμα φάσεις αποκάλυψης του Μνημείου και επικεντρώνοντας στην αξιολόγηση των επιγραφών που έχουν βρεθεί».