Λάρισα » Αλαλούμ με τη φορολογία αγροτών

Αλαλούμ με τη φορολογία αγροτών

Αλαλούμ με τη φορολογία αγροτών

Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Λάρισας (Ε.Φ.Ε.Ε.Λ.) διοργάνωσε επίκαιρο φορολογικό σεμινάριο με θέμα «ΑΓΡΟΤΕΣ-ΟΔΗΓΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ -ΦΠΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ν.4254/2014″.Το σεμινάριο διεξήχθη στις 20 Σεπτεμβρίου 2014 ημέρα Σάββατο στην αίθουσα σεμιναρίων της ΔΕΥΑΛ (Τέρμα Τυχερού). Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κος Νιφορόπουλος Κωνσταντίνος Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής <<ΩΡΙΩΝ Α.Ε.Ο.Ε.Λ.>> επιστημονικός συνεργάτης TAXHEAVEN. Το σεμινάριο παρακολούθησαν πολλοί Λογιστές και Εφοριακοί.

Επικράτησε ιδιαίτερος προβληματισμός λόγω της ομιχλώδους κατάστασης που επικρατεί στη Φορολογία των Αγροτών παρόλο που διανύουμε τον ένατο μήνα του έτους με αποτέλεσμα παρά πολλά ερωτήματα των συναδέλφων να παραπέμπονται σε διευκρινιστικές που πρόκειται να εκδοθούν (αμφίβολο πότε), χωρίς να μπορεί να γίνει ο σωστός προγραμματισμός και ενημέρωση των Αγροτών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στα τεκμήρια και πς θα φορολογούν οι Αγρότες όταν αυτά ξεπερνούν το Αγροτικό εισόδημα.

Τα θέματα που αναπτύχτηκαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου είναι:

-Αποφάσεις για θέματα φορολογίας αγροτών, έννοια του Αγρότη-Αγροτικών προϊόντων-Αγροτικών εκμεταλλεύσεων.
-Ημερολόγιο φορολογικών υποχρεώσεων των Αγροτών κανονικού και ειδικού καθεστώτος έτους 2014.
-Συντελεστές ΦΠΑ προθεσμίες υποβολής
– Απογραφή -προσδιορισμός λογιστικού αποτελέσματος -υπολογισμός φόρου εισοδήματος-αγορές γεωργικών εφοδίων -δαπάνες που εκπίπτουν-έξοδα μισθοδοσίας -εργοσημο -αποσβεσεις παγίων.

Στο σεμινάριο αναπτύχτηκαν και θέματα ασφάλισης Αγροτών -Εργατών γης από τον κο Τζιουρη Αλέξανδρο, Προϊστάμενο Εσόδων ΙΚΑ Λάρισας.