Λάρισα » Επιμόρφωση καθηγητών Φυσικής Αγωγής

Επιμόρφωση καθηγητών Φυσικής Αγωγής

Επιμόρφωση καθηγητών Φυσικής Αγωγής

Ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής ν. Λάρισας κ. Λαπούσης Γεώργιος θα διοργανώσει την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014, επιμορφωτική, βιωματική ημερίδα που απευθύνεται στους καθηγητές Φυσικής Αγωγής Α/θμιας ν. Λάρισας. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Λάρισας, με θέμα: «Στίβος για τα παιδιά. Ένα ομαδικό άθλημα. Σύγχρονες Διδακτικές Προσεγγίσεις στην Α/θμια εκπαίδευση, μέσω του προγράμματος, Kids’ Athletics»

Εισηγητές της ημερίδας θα είναι ο κ. Λαπούσης Γεώργιος, Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής ν. Λάρισας, και ο κ. Κουτσιώρας Δημήτριος, περιφερειακός υπεύθυνος, για την υλοποίηση του προγράμματος «Kids’ Athletics» στον νομό της Λάρισας.

Ο σκοπός της ημερίδας είναι η γνωριμία από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής του προγράμματος της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), «Kids’ Athletics», το οποίο είναι ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους και συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων: τα αγωνίσματα δρόμου, τις ρίψεις και τα άλματα, ώστε να ανταποκρίνονται αποτελεσματικότερα στην διδασκαλία του συγκεκριμένου αντικειμένου στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

Για την βιωματική συμμετοχή και παρακολούθηση του σεμιναρίου οι Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής θα έχουν πλήρη αθλητική ενδυμασία. Η παρουσία των καθηγητών Φυσικής Αγωγής κρίνεται απαραίτητη.