Λάρισα » «Δεν υπάρχει πολιτική διαφωνία με τον Φιλ. Σαχινίδη»
ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΥΦ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΔ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

«Δεν υπάρχει πολιτική διαφωνία με τον Φιλ. Σαχινίδη»

«Δεν υπάρχει πολιτική διαφωνία με τον Φιλ. Σαχινίδη»

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Σε συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ που συγκάλεσαν η Νομαρχιακή Επιτροπή και η Δημοτική Οργάνωση στη Λάρισα μίλησε απόψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Θέμα της συνέλευσης ήταν «Η Ελλάδα στον δρόμο της μετα-Μνημόνιο εποχής και η Δημοκρατική Παράταξη» και σ’ αυτά τα ζητήματα αναφέρθηκε ο κ. Κωνσταντινόπουλος στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

«Ξεκινήσαμε το 2009 με την υιοθέτηση της Εθνικής Πολιτικής για να βγει η χώρα από την κρίση. Στη συνέχεια μας ακολούθησε η ΝΔ ξεχνώντας τα “Ζάππεια” και πλέον αυτήν την πολιτική θα την υιοθετήσουν όλοι», τόνισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Σε άλλο σημείο ανέφερε πως «μετά από πέντε χρόνια θυσίες του ελληνικού λαού βρισκόμαστε πλέον στον δρόμο προς την έξοδο από την κρίση».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης προέταξε την ανάγκη «να γίνει το επόμενο βήμα που κυρίως να απαντά στο ζήτημα της απασχόλησης των νέων, μέσα από την παραγωγική διαδικασία».

Σε ότι αφορά τα κομματικά ζητήματα ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκε στην απόφαση που έχει ληφθεί από τα Όργανα του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει η δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης και μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο ενέταξε και τη σημερινή συνάντηση στελεχών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την παραίτηση Σαχινίδη από τη θέση του επικεφαλής του Τομέα Οικονομικών του κόμματος ο υφυπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι «υπήρξε συζήτηση και συνεννόηση με τον πρόεδρο του κόμματος… Δεν υπάρχει πολιτική διαφωνία με τον Φιλ. Σαχινίδη… τα όποια θέματα θα λυθούν στο πλαίσιο της συλλογικότητας… Όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκε στις δηλώσεις και στο ζήτημα της επανεκκίνησης της παραγωγικής διαδικασίας για το ελληνικό όχημα Pony, για το οποίο ανέφερε ότι «αυτό που χρειάζεται είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση… Κάναμε κινήσεις ώστε το συγκεκριμένο όχημα να πάρει πιστοποίηση από τους ελληνικούς κρατικούς φορείς».

«Πληρώνονται 10.000 δικαιούχοι του Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον»

Σχετικά με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» ο υφυπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι «εξασφαλίσαμε 100 εκ. ευρώ ώστε να καλυφθεί το σύνολο των 10.000 δικαιούχων. Χρήματα που θα κατευθυνθούν σε 30.000 επαγγελματίες. Τις επόμενες 15 ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές.

Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια ώστε να είναι εμπροσθοβαρή τα κονδύλια από τη νέα προγραμματική περίοδο και να πληρωθούν και οι νέες αιτήσεις που ξεπερνούν τις 15.000».

*Λίγο πριν ξεκινήσει η συνέλευση με τα κομματικά στελέχη ο κ. Κωνσταντινόπουλος είχε συνάντηση με τους σχολικούς φύλακες, οι οποίοι του ζήτησαν να μεταφέρει το αίτημα συνάντησης με τον Ευ. Βενιζέλο ώστε εκεί να θέσουν συνταξιοδοτικά τους ζητήματα.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης θα παραμείνει και αύριο το πρωί στη Λάρισα όπου και θα έχει επαφές στον ΣΘΕΒ, στο Επιμελητήριο Λάρισας και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για το θέμα της Λίμνης Κάρλα.

Κωνσταντινοπουλος Λάρισα 2

Κωνσταντινοπουλος Λαρισα 3

Κωνσταντινοπουλος Λαρισα 3 (2)