Λάρισα » Μια πλαστή χώρα…
ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ

Μια πλαστή χώρα…

Μια πλαστή χώρα…

Του Λευτέρη Παπαστεργίου

Τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του νέου δημοτικού συμβουλίου είναι λίγο πολύ γνωστά.

Περιληπτικά:

Ο πρόεδρος των Υπαλλήλων του δήμου Λαρισαίων, προφανώς σε συνεννόηση με τον Απόστολο Καλογιάννη, κατέθεσε ένα αίτημα με το οποίο ζητούσε το δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας να πάρει απόφαση έτσι ώστε να μην αποσταλούν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα στοιχεία των εργαζομένων, για να γίνει έλεγχος αν έχουν γίνει προσλήψεις με πλαστά δικαιολογητικά.

Το δημοτικό συμβούλιο λοιπόν ψήφισε υπέρ του αιτήματος των εργαζομένων (μόνο ο Γεωργάκης ψήφισε παρών) και μάλιστα ενώ είχε γίνει γνωστό πως ο Καλογιάννης είχε ήδη δώσει γραπτή εντολή στην αρμόδια διεύθυνση να μην αποσταλούν τα στοιχεία.

Ποιος μπορεί όμως να διαβεβαιώσει τον Λαρισαίο πολίτη πως δεν υπάρχει κανένας υπάλληλος του δήμου Λαρισαίων ο οποίος να έχει προσληφθεί με πλαστά δικαιολογητικά;

Ή μήπως δεν χρειάζεται μια τέτοια διαβεβαίωση, την ώρα που σε ολόκληρη την χώρα ξεσκεπάζονται η μια μετά την άλλη τέτοιες περιπτώσεις;

«Δεν θα διευκολύνουμε την τρόικα και την κυβέρνηση να δημιουργήσουν μια νέα δεξαμενή απολύσεων υπαλλήλων» είναι το πολιτικό επιχείρημα.

Να διευκολύνουμε όμως κάποια στιγμή την κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, όχι μόνο να απολύσει τον πλαστό υπάλληλο, αλλά να ζητήσει και επιστροφή των μισθών όλων των χρόνων και φυλάκιση του πολιτικού και υπηρεσιακού προσωπικού που ενήργησε ώστε να προσληφθεί στο δημόσιο ο πλαστός υπάλληλος.

Η δικαιοσύνη και η αξιοκρατία είναι δυο υποχρεωτικοί παράγοντες για έξοδο της χώρας από το πολιτικό αδιέξοδο και την οικονομική καθυστέρηση.

Δυστυχώς η πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αποδεικνύει πως ο λαϊκισμός είναι αυτός που ακόμα και σήμερα επιδρά καταλυτικά στις όποιες πολιτικές αποφάσεις.

Ίσως γι’ αυτό τον λόγο τελικά φτάσαμε να ζούμε σε μια χώρα χρεοκοπημένη, η οποία άνοιξε τις κερκόπορτες στους δανειστές για να αποκαλυφθεί τελικά πως ήταν μια χώρα πλαστή…

 

Υ.Γ 1: Αν κάποιος διοικούσε το δήμο για 16 ολόκληρα χρόνια και είχε βάλει υπαλλήλους από το «παράθυρο» θα ήθελε να γίνει έλεγχος ή όχι; («Αν» λέω και καθαρά ρητορικά θέτω το ερώτημα, ως προβληματισμό. «Αν», ξαναλέω γιατί δεν έχω καμία όρεξη για αγωγές και μηνύσεις και πάλι…)

E mail: lpapastergiou@larissanet.gr

Twitter: LPapastergiou