Ελλάδα » Γιακουμάτος: Οι φουκαράδες βουλευτές πλήρωσαν τον ΕΝΦΙΑ

Γιακουμάτος: Οι φουκαράδες βουλευτές πλήρωσαν τον ΕΝΦΙΑ

Γιακουμάτος: Οι φουκαράδες βουλευτές πλήρωσαν τον ΕΝΦΙΑ

Βολές κατά πάντων εξαπέλυσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Μιλώντας στον Σκάι και ερωτηθείς αν τον ενοχλούν οι συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα στο εξωτερικό, ο υφυπουργός απάντησε σκωπτικά: «Και βουντού να κάνει, τι να με πειράξει; Γονατιστός στον Σόιμπλε, στο Άγιο Όρος, στον Πάπα, αύριο στην αγγλικανική εταιρεία (εκκλησία)… θα τα φαει ο σκόρος τα κουστουμάκια που ράβουν. Να πείσει τις συνιστώσες του, τον «κ. Γουναράδικα» ότι θα μείνουμε στο ευρώ».

Για τον ΕΝΦΙΑ ανέφερε ότι «οι φουκαράδες βουλευτές πλήρωσαν τον ΕΝΦΙΑ, και ένας υπουργός δεν είχε να πληρώσει».

Σύμφωνα με τον κ. Γιακουμάτο, ο ΕΕΤΗΔΕ ήταν χαράτσι και καταργήθηκε. «Η εντολή Σαμαρά ήταν ο ΕΝΦΙΑ να είναι 15% χαμηλότερος από το χαράτσι, του χρόνου θα είναι ακόμη λιγότερος, και το 2016 θα είναι ανταποδοτικός φόρος στους δήμους» σημείωσε.

Ο κ. Γιακουμάτος έβαλλε και κατά του ΣτΕ, αναφέροντας ότι το Ανώτατο Δικαστήριο «δεν έχει καταλάβει ότι ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος, το ΣτΕ ό,τι κάνει η κυβέρνηση, το κρίνει αρνητικά».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης εξαπέλυσε και νέα επίθεση στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για τις αναφορές της ότι δέχθηκε απειλές κατά της ζωής της. «Παρόλες του κερατά είπε η Λαγκάρντ. Μού θυμίζει κοριτσάκι 12 χρόνων που είδε το ουράνιο τόξο στο Facebook… Aυτά είναι σαχλαμάρες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις καταγγελίες του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή ότι δέχεται εμπόδια στο έργο του όσον αφορά τον έλεγχο των επωνύμων, υποστήριξε ότι «ο Ρακιντζής είχε κάνει τέτοιες δηλώσεις και παλιότερα, και δεν πήγε στοιχεία. Τώρα που τον κάλέσε η εισαγγελέας πρέπει να πάει στοιχεία».

ΠΗΓΗ: protothema.gr