Ελλάδα » Φόρτωναν κρυφά μετανάστες σε καρότσες φορτηγών

Φόρτωναν κρυφά μετανάστες σε καρότσες φορτηγών

Φόρτωναν κρυφά μετανάστες σε καρότσες φορτηγών

Στις καρότσες σταθμευμένων φορτηγών διεθνών μεταφορών, την ώρα μάλιστα που απουσίαζαν οι οδηγοί τους, επιβίβαζαν παράτυπους μετανάστες που επιθυμούσαν να φύγουν από την Ελλάδα, δύο αλλοδαποί διακινητές. Πρόκειται για έναν 24χρονο Πακιστανό κι έναν 28 Αφγανό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες -που φέρονται ως μέλη κυκλώματος- συγκέντρωναν αρχικά τους μη νόμιμους μετανάστες σε κατάλυμα που τους παρείχαν και στη συνέχεια τους οδηγούσαν σε διάφορα σημεία εθνικών οδών. Εκεί, σύμφωνα με τη δικογραφία, εντόπιζαν σταθμευμένα φορτηγά διεθνών μεταφορών και, κατά την απουσία των οδηγών τους, παραβίαζαν τη σχετική σφραγίδα ασφαλείας του τελωνείου, επιβιβάζοντας τους μετανάστες στην καρότσα των βαρέων οχημάτων, ενώ ακολούθως ασφάλιζαν εκ νέου την καρότσα.

Χρησιμοποιώντας τον συγκεκριμένο τρόπο δράσης κατηγορούνται ότι επιχείρησαν τον περασμένο Ιούνιο να διευκολύνουν την έξοδο επτά μη νόμιμων μεταναστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν τελικώς από αστυνομικούς σε καρότσα φορτηγού στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η «ταρίφα» για κάθε μετανάστη κυμαινόταν από 500 έως 1.500 ευρώ.