Κοινωνικά » Eνημέρωση για τη νόσο Alzheimer

Eνημέρωση για τη νόσο Alzheimer

Eνημέρωση για τη νόσο Alzheimer

H Eλληνική  Εταιρία  Νόσου  Alzheimer και  Συναφών  Διαταραχών  Ν. Λάρισας  σε συνεργασία με τους εθελοντές  συνεχίζει το έργο της με κέντρο αναφοράς τον άνθρωπο και στόχευση την διατήρηση της αξιοπρέπειας αυτού. Οι άξονες λειτουργίας της Εταιρίας  κατά τα  έτη  2012-14 επικεντρώθηκαν στα ακόλουθα:

Ενημέρωση των μελών των ΚΑΠΗ Α,Β,Γ του Δήμου Λάρισας  με τα αντίστοιχα Στέκια  σχετικά με τη νόσο Αλτσχάιμερ, την ποιότητα ζωής, τη διατροφή, την άσκηση και την ψυχική υγεία.

Λήψη 300 νοσηλευτικών ιστορικών  με παράλληλη καταγραφή υγειονομικών, ψυχολογικών και κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων .

Διεξαγωγή τεστ μνήμης.

Κάλυψη ασθενών με μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις, κοινωνική και ψυχολογική φροντίδα.

Παροχή γνωστικών παρεμβάσεων, ατομική-ομαδική απασχόληση σε  ηλικιωμένους.

Υποστήριξη φροντιστών προσωπικά και σε κλειστή ομάδα  με εθελόντρια ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια.

Ενίσχυση της έρευνας με συμμετοχή σε Πανελλήνια Συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν στην Θεσσαλονίκη (23/2-3/3/2013), στην Λευκάδα 23-26/5 2013 και στα Ιωάννινα 8-11/5 2014.

Η  Ε.Ε.Ν.Α.Λ. ενόψει του εορτασμού της 21-9-2014 , ημέρας Alzheimer,ευχαριστεί από καρδιάς τους εθελοντές που προσέφεραν και προσφέρουν  με επιστημονική γνώση και αγάπη για τον συνάνθρωπο υποστήριξη στους ασθενείς και στους φροντιστές τους και καλεί σε συστράτευση εθελοντισμού τους επιστήμονες επαγγελματίες υγείας .

Στο Β ΚΑΠΗ Λάρισας (Τέρμα Λαγού και Κραννώνος τηλ. 2410620014) την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου ώρα 11.00 το πρωί οι εθελοντές της Ε.Ε.Ν.Α.Λ. σε συνεργασία με το προσωπικό του ΚΑΠΗ καλούν για ενημέρωση και ψυχαγωγία τους ασθενείς, τους φροντιστές , και τους πολίτες που νοιάζονται για τον διπλανό τους.