Ελλάδα » ΕΛ.ΑΣ.: Δεν εκπαιδεύονταν τζιχαντιστές στην Ελλάδα

ΕΛ.ΑΣ.: Δεν εκπαιδεύονταν τζιχαντιστές στην Ελλάδα

ΕΛ.ΑΣ.: Δεν εκπαιδεύονταν τζιχαντιστές στην Ελλάδα

Δεν εκπαιδεύονταν τζιχαντιστές στην Ελλάδα, αναφέρει σε χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ, σχολιάζοντας σχετικό ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού.

Ωστόσο, η Αστυνομία παραδέχεται ότι έγινε έρευνα για παράνομες δραστηριότητες εταιρείας στο Μαρκόπουλο, που εκπαίδευε και χορηγούσε πιστοποιήσεις μηχανικών αεροσκαφών ή πιλότων σε άτομα ελληνικής καταγωγής και αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, αν και στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» τα αναφερόμενα στο ρεπορτάζ περί εκπαίδευσης «τζιχαντιστών», διευκρινίζεται ότι από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. διενεργήθηκε, από τον Φεβρουάριο του 2014, έρευνα σχετικά με τη χορήγηση ψευδών πιστοποιήσεων μηχανικών αεροσκαφών, από ελληνική εταιρεία, η οποία εδρεύει στο Μαρκόπουλο Αττικής και δραστηριοποιείτο στον τομέα αυτό από το 2010.

Διερευνήθηκαν ειδικότερα περιπτώσεις διαρροής θεμάτων και σοβαρών παρατυπιών στις εξετάσεις, που διενεργούσε η εταιρεία στη χώρα μας και σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, με υποψήφιους ημεδαπούς και αλλοδαπούς. Από την έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία ή ενδείξεις για εκπαίδευση «τζιχαντιστών» ή συμμετοχή τους στις παραπάνω εξετάσεις.

Η σχηματισθείσα ποινική δικογραφία υποβλήθηκε στις 29-08-2014 στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, ενώ η άδεια της συγκεκριμένης εταιρείας έχει ανακληθεί από την αρμόδια αρχή.

 

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr