Ελλάδα » Ειδικός φρουρός εκβίαζε επιχειρηματία

Ειδικός φρουρός εκβίαζε επιχειρηματία

Ειδικός φρουρός εκβίαζε επιχειρηματία

Για εκβίαση και δωροληψία κατηγορείται ένας ειδικός φρουρός, που πίεζε επιχειρηματία με τον οποίο διατηρούσε φιλικές σχέσεις να του δώσει χρηματικό ποσό, ενώ είχε κάνει και ψευδή καταγγελία εις βάρος του.

Θύμα της υπόθεσης ο ιδιοκτήτης συνεργείου μοτοσικλετών στην περιοχή του Πειραιά, τον οποίο εκβίαζε ο 28χρονος, που συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Σύμφωνα με τον 41χρονο ιδιοκτήτη, ο ειδικός φρουρός που υπηρετεί στην Αττική, του είχε ζητήσει να του επισκευάσει δωρεάν τη μοτοσικλέτα του, αλλά αυτός δεν δέχτηκε.

Από τότε ξεκίνησε και η περιπέτεια του επιχειρηματία. Ο 28χρονος απαίτησε εκβιαστικά 3.000 ευρώ, με το σκεπτικό ότι ο 41χρονος τού τα «όφειλε», καθώς τού πήγαινε πελάτες στο συνεργείο. Οταν το θύμα αρνήθηκε, ο ειδικός φρουρός υπέβαλλε καταγγελία εις βάρος του για δήθεν κλεμμένες μοτοσικλέτες, που βρίσκονταν στο κατάστημά του. Η καταγγελία αποδείχθηκε ψευδής μετά την αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης.

Μετά από συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 41χρονος παρέδωσε την Παρασκευή στον ειδικό φρουρό το προσημειωμένο ποσό των 3.000 ευρώ, σε προκαθορισμένη συνάντηση σε περιοχή του Πειραιά. Μόλις ο ειδικός φρουρός παρέλαβε τα χρήματα, αστυνομικοί τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr