Θεσσαλία » Είχε κάνει… επάγγελμα την εξαπάτηση ηλικιωμένων
ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ 45ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ «ΣΑΡΩΣΕ» ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟ

Είχε κάνει… επάγγελμα την εξαπάτηση ηλικιωμένων

Είχε κάνει… επάγγελμα την εξαπάτηση ηλικιωμένων

Αναζητείται 45χρονος, καθώς φαίνεται πως είχε κάνει… επάγγελμα την εξαπάτηση ηλικιωμένων σε Βόλο και Αλμυρό.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται τα παρακάτω:

«Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας τέσσερις περιπτώσεις απατών σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές του Βόλου και του Αλμυρού.

Αναζητείται για να συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 45χρονος, ο οποίος κατά το τελευταίο πενθήμερο, με διάφορα προσχήματα, εξαπάτησε ηλικιωμένους, αποκομίζοντας από την παράνομη δραστηριότητά του συνολικά το χρηματικό ποσό των 3.250 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, ο 45χρονος χθες (19-09-2014) το πρωί στο Βόλο προσέγγισε 83χρονο και με το πρόσχημα ότι συγγενικό του πρόσωπο θα εισέπραττε χρήματα από την εργασία του, με την προϋπόθεση να καταβληθεί συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, κατάφερε να του αποσπάσει 600 ευρώ.

Στη συνέχεια, αφού έπεισε τον ηλικιωμένο ότι θα μετέβαιναν σε τραπεζικό κατάστημα προκειμένου να εισπράξει τα χρήματα για λογαριασμό του συγγενικού του προσώπου, επιβιβάστηκαν σε όχημα με το οποίο τον μετέφερε σε κεντρικό σημείο της πόλης, όπου, ομοίως με τρόπο απατηλό, του απέσπασε επιπλέον 150 ευρώ και τον εγκατέλειψε.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε επίσης ότι, ο 45χρονος δράστης, την (15-09-2014) το πρωί στον Αλμυρό Μαγνησίας εξαπάτησε με παρόμοια μέθοδο 84χρονο, αποσπώντας το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.

Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι την ίδια μέρα (15-09-2014) στην πόλη του Βόλου αποπειράθηκε να εξαπατήσει δύο ακόμη ηλικιωμένους και συγκεκριμένα μία 79χρονη και έναν 89χρονο, χωρίς θετικό αποτέλεσμα, καθόσον έγιναν έγκαιρα αντιληπτές οι προθέσεις του.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου».