Θεσσαλία » Ταξίδι «αστραπή» έφερε… νερό!
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ταξίδι «αστραπή» έφερε… νερό!

Ταξίδι «αστραπή» έφερε… νερό!

Του Λευτέρη Παπαστεργίου

«Θεώρησα υποχρέωσή μου να έρθω αυθημερόν στο γραφείο ενός φίλου μου, στην πολιτική και την αυτοδιοίκηση, στον Κώστα Αγοραστό για να του επιδώσω ανά χείρας την υπογεγραμμένη απόφαση με την οποία εγκρίνεται το σχέδιο διαχείρισης των λεκανών απορροής ποταμών του υδατικού διαμερίσματος Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Επίσης του αφήνω και το πρακτικό της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων με το οποίο οι αρμόδιοι-εμπλεκόμενοι υπουργοί εγκρίναμε ομόφωνα το εν λόγω σχέδιο διαχείρισης».

Με τα παραπάνω λόγια ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νικόλαος Ταγαράς, από το γραφείο του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού , μια μόλις μέρα μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για εκκίνηση του έργου που αφορά το φράγμα της Μεσοχώρας, έδωσε με επίσημο τρόπο το «πράσινο φως» σε ένα έργο «το οποίο θα επιτρέψει στη Θεσσαλία να αποφύγει την ερημοποίηση», όπως δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ταγαράς σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία της συγκεκριμένης μελέτης, αφού όπως ανέλυσε «για πρώτη φορά ένα τόσο σημαντικό έργο στηρίζεται σε μια μελέτη η οποία με τον πλέον επιστημονικό τρόπο το καθιστά υλοποιήσιμο. Είναι πολιτική βούληση της κυβέρνησης να λύσουμε, με τον πλέον φιλικό για το περιβάλλον τρόπο, το μείζον ζήτημα του νερού, ενός κοινωνικού δηλαδή αγαθού απαραίτητου για όλες τις περιοχές της χώρας».

Αγοραστός-Ταγαράς

Αγοραστός: Λύση ζωής για όλη τη Θεσσαλία

«Αναμφίβολα πρόκειται για ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις. Ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε να προχωρήσουν γρήγορα όλες οι διαδικασίες. Πρώτη θετική εξέλιξη είναι η υπογραφή των διαχειριστικών σχεδίων της υδατικής λεκάνης της Θεσσαλίας.

Αυτό είναι σημαντικό γιατί μέσα στο διαχειριστικό σχέδιο αναφέρεται ότι η προσφορότερη, συμφερότερη κοινωνικά και οικονομικά λύση είναι η μεταφορά νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλία και τον θεσσαλικό κάμπο για την αποφυγή της ερημοποίησης.

Νομίζω ότι με τις μελέτες οι οποίες γίνονται για να εναρμονιστεί με τη νέα περιβαλλοντική νομοθεσία το υπόλοιπο έργο, βαδίζουμε σε σωστό δρόμο για την υλοποίησή του αλλά δεν σταματούμε να διεκδικούμε», σημείωσε στη δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Διαβάστε επίσης