Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Ολοκληρώθηκε η κατάταξη των 68 διμηνιτών για τους παιδ. σταθμούς
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: «ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ» - «ΟΙ ΗΜΕΤΕΡΟΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ»

Ολοκληρώθηκε η κατάταξη των 68 διμηνιτών για τους παιδ. σταθμούς

Ολοκληρώθηκε η κατάταξη των 68 διμηνιτών για τους παιδ. σταθμούς

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Την ολοκλήρωση της κατάταξης των 300 αιτήσεων, απ’ τις οποίες προκύπτουν οι 68 διμηνίτες που αναλαμβάνουν την επόμενη εβδομάδα καθήκοντα στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης.

«Μετά απ’ αυτή τη διαδικασία, την προσεχή Τρίτη – Τετάρτη, θα έχει ομαλοποιηθεί η λειτουργία των παιδικών σταθμών» επισήμανε ο δήμαρχος Λαρισαίων, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι οι συγκεκριμένες 68 προσλήψεις είναι και οι πρώτες που γίνονται από τη νέα διοίκηση του Δήμου.

«Κλήθηκαν όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε διαπαραταξιακή επιτροπή να ελέγξει τις καταστάσεις… Είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία για τον Δήμο Λαρισαίων» δήλωσε ο κ. Καλογιάννης.

«Δεν είναι δυνατόν η νέα δημοτική θητεία να ξεκινήσει με διαδικασίες που δεν είναι διαφανείς» πρόσθεσε σε άλλο σημείο των δηλώσεων και υπογράμμισε «οι ημέτεροι έχουν τελειώσει άπαξ δια παντός».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου εκπρόσωπο στη διαδικασία – μέχρι τώρα – απέστειλαν η «Λάρισα – Νέα Αρχη» (τον κ. Πράπα) και η παράταξη «Λάρισα, Πόλη του Αύριο» (τον κ. Μαμάκο).

Ο δήμαρχος Λαρισαίων ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να έχει διαβουλεύσεις με σκοπό να γίνουν ακόμη 12 έως 15 προσλήψεις προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ.

Απαντώντας σε ερώτηση του larissanet.gr χαρακτήρισε «καταστροφικό» το ενδεχόμενο να μην ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προσλήψεων μεγαλύτερης διάρκειας μέσα στο επόμενο δίμηνο και να απαιτηθεί εκ νέου πρόσληψη διμηνιτών.

Απ’ την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Δεληγιάννης δήλωσε ότι «γίνεται προσπάθεια να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών που υπάρχουν στον Δήμο Λαρισαίων για ένταξη παιδιών στους παιδικούς σταθμούς».

Μάλιστα, ανέφερε ότι αυτή την περίοδο εξετάζονται δικαιολογητικά από νέες αιτήσεις και ενστάσεις και θα υπάρξουν σύντομα ανακοινώσεις. Μάλιστα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα προκύψουν 200 νέες θέσεις στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Δεληγιάννης στην προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων και ανακούφισης των οικογενειών και επισήμανε την ένταξη στους παιδικούς σταθμούς των παιδιών εργαζομένων στα Σούπερ Μάρκετ Λάρισα, την απαλλαγή των οικογενειών από την υποχρέωση να προπληρώνουν τροφεία δύο μηνών, όπως επίσης και την απαλλαγή των οικογενειών από την υποχρέωση να προπληρώνουν από την αρχή της χρονιάς ποσά για χαρτικά κ.α.

«Η υπόθεση «βρεφονηπιακοί σταθμοί» δεν έχει κλείσει» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου ο αντιδήμαρχος Διοίκησης Γιώργος Σούλτης εξήρε τις Υπηρεσίες για τη δουλειά που έγινε ώστε να ανακοινωθεί η κατάταξη των διμηνιτών, ενώ τόνισε ότι «προχωρά η πλήρης μηχανογράφηση της διαδικασίας προσλήψεων στον Δήμο Λαρισαίων».

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν επίσης ο γενικός γραμματέας Δήμου Λαρισαίων Γιάννης Ταφύλης και η διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής Σταυρούλα Μπαξεβάνου.