Λάρισα » «Όχι στην αξιολόγηση»

«Όχι στην αξιολόγηση»

«Όχι στην αξιολόγηση»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας με θέμα την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων:

«Η αξιολόγηση αποτελεί ένα από όλα τα εργαλεία στην υλοποίηση της στρατηγικής του κεφαλαίου, στο πλαίσιο των συνολικών αναδιαρθρώσεων στο δημόσιο τομέα, στο πλαίσιο των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων.

Συνδέεται με το νέο μισθολόγιο, τις απολύσεις, τον επανέλεγχο των συμβασιούχων, που έγιναν αορίστου χρόνου, το νέο μηχανισμό κινητικότητας (εσωτερική αγορά εργασίας), το νέο τρόπο επιλογής των στελεχών διοίκησης, το πειθαρχικό δίκαιο, τις ιδιωτικοποιήσεις τομέων και υπηρεσιών, τη λεγόμενη «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ.

Η λεγόμενη αξιολόγηση, ο αντιδραστικός δηλαδή κρατικός έλεγχος, δεν έχει να κάνει με την καλύτερη παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, με ικανότερους δημόσιους υπάλληλους, ούτε με την εξάλειψη των αιτιών που δημιουργούν τα εκρηκτικά λαϊκά προβλήματα. Δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των εργαζομένων, ώστε οι ίδιοι και οι δημόσιες υπηρεσίες να γίνουν σύγχρονες, καλύτερες στην παροχή αναβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών για τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία. Η αξιολόγηση έχει να κάνει με την αναμόρφωση σε αντιδραστικότερη κατεύθυνση του αστικού κράτους, με την προώθηση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας στο χώρο του Δημοσίου, την καθυπόταξη και χειραγώγηση των δημοσίων υπαλλήλων, τη μισθολογική τους καθήλωση.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών μετά από προσφυγή της κυβέρνησης να κηρύξει ως παράνομη και καταχρηστική την «αποχή-απεργία», που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ από κάθε διαδικασία της λεγόμενης αξιολόγησης είναι πράξη πέρα για πέρα αντιδραστική και αυταρχική.

Την ίδια στιγμή τα δικαστήρια και πάλι μετά από προσφυγή της κυβέρνησης πετούν στο δρόμο σαν στημένες λεμονόκουπες τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι η δικαιοσύνη και το κράτος λειτουργούν υπέρ του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους και τους αγώνες τους.

Κατά την κυβέρνηση και την αστική δικαιοσύνη οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αντιστέκονται και να αντιπαλεύουν τα αντιλαϊκά μέτρα. Το σκεπτικό και η απόφαση του δικαστηρίου, ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν το δικαίωμα να έχουν ως απεργιακό αίτημα την κατάργηση νόμων είναι εξαιρετικά αντιδραστικό και επικίνδυνο. Πρέπει να θέσει σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση όλο το λαϊκό κίνημα.

Τώρα χρειάζεται να δώσουμε την δική μας απάντηση. Ώρα ν” ακουστεί η δική μας φωνή!

Τώρα χρειάζεται όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και όλα τα λαϊκά στρώματα, να ορθώσουν ένα τείχος λαϊκής αντίστασης όχι μόνο ενάντια στην αξιολόγηση και τις απολύσεις, αλλά στο σύνολο των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο Δημόσιο, στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης, πλουτοκρατίας, Ε.Ε., απαιτώντας εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους, να δοθούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα.

Όχι στον αντιδραστικό, κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση.

Καλούμε όλα τα Σωματεία, να μπουν μπροστά στον αγώνα, να οργανώσουν Γενικές Συνελεύσεις, περιοδείες, συσκέψεις. Παίρνουμε συλλογικές αποφάσεις ακύρωσης της λεγόμενης αξιολόγησης. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα. Επιλέγουμε εκείνες τις μορφές και τα αιτήματα πάλης που συλλογικά αποφασίζουν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία κι όχι αυτές που σώνει και καλά πρέπει να έχουν την έγκριση της αστικής δικαιοσύνης και της αντιλαϊκής κυβέρνησης.

Δεν συμπληρώνουμε τα έντυπα αξιολόγησης, καταθέτουμε τα έντυπα στο σωματείο.

Καμιά συμμετοχή στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών.

Καλούμε προϊσταμένους και διευθυντές να μη γίνουν αξιολογητές και να μην προχωρήσουν στον επιμερισμό του 15%.

Όσοι προϊστάμενοι και διευθυντές γίνουν αξιολογητές να διαγραφούν από τα σωματεία.

Με όρους συλλογικών αποφάσεων ακυρώνουμε τον λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων ΙΔΑΧ.

Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων. Αλληλεγγύη στις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.

-Καμιά απόλυση. Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΡΙΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 10.30πμ Εργατικό Κέντρο Λάρισας και στην παράσταση διαμαρτυρίας στην αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας.

Συνεχίζουμε, συμμετέχουμε στη συγκέντρωση του ΕΚΛ το Σάββατο 4 Οκτώβρη

Παίρνουμε μαζικά μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα