Οικονομία » Ερείπιο 104 ετών με αντικειμενική αξία 22.848,79 ευρώ!
ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΓΟΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Ερείπιο 104 ετών με αντικειμενική αξία 22.848,79 ευρώ!

Ερείπιο 104 ετών με αντικειμενική αξία 22.848,79 ευρώ!

Τα απίστευτα λάθη με τον ΕΝΦΙΑ συνεχίζουν να εκπλήσσουν ακόμη και τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Ακόμη και ερειπωμένα σπίτια που κατασκευάστηκαν πριν από 100 και πλέον χρόνια βρέθηκαν να υπολογίζονται ως διαμερίσματα στην Αθήνα και το υπουργείο να απαιτεί από τους ιδιοκτήτες να πληρώσουν φόρο. Και οι ιδιοκτήτες απλά… χαρίζουν τα χαλάσματα στο κράτος. Χαρακτηριστική η περίπτωση που αποκαλύπτει το epiruspost.gr για τη Γολά είναι ένα μικρό ορεινό χωριό στο Δήμο Φιλιατών στην Ηπειρο, στο οποίο κατοικούν λιγότεροι από 30 άνθρωποι, οι περισσότεροι μεγάλοι σε ηλικία.

Σε αυτόν τον οικισμό τα περισσότερα σπίτια έχουν εγκαταλειφθεί και έχουν γίνει ερείπια. Οπως το συγκεκριμένο σπίτι το οποίο είναι μόλις 49 τετραγωνικά και κατασκευάστηκε πριν από 104 χρόνια και πλέον δεν κατοικείται, όπως είναι εμφανές.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών αυτό το σπίτι έχει αντικειμενική αξία 22.848,79 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες του το χαρίζουν στο ελληνικό Δημόσιο, με την προϋπόθεση, ότι θα τους καταβληθεί το μισό της αντικειμενικής αξίας!