Δήμοι Νομού » Δήμος Ελασσόνας » Εικόνες βιβλικής καταστροφής στα Αμπέλια Βερδικούσιας
ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΑΝΩ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στα Αμπέλια Βερδικούσιας

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στα Αμπέλια Βερδικούσιας

«Ευτυχώς που ο ανεμοστρόβιλος χτύπησε το χωριό μας γύρω στις 4 το απόγευμα, μια ώρα που όλοι και ειδικά τα παιδιά μας ήταν μέσα στα σπίτια. Αν τα έβρισκε έξω σήμερα δεν θα μιλούσαμε για ζημιές και καταστροφές αλλά θα είχαμε κηδεία».

στυλος ΔΕΗ καταστροφή

Με τα λόγια αυτά κάτοικος στα Αμπέλια, τον οικισμό της Βερδικούσιας, περιέγραψε στο Larissanet την χθεσινή θεομηνία που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα με αποτέλεσμα το χωριό να μείνει για μια νύχτα χωρίς νερό και ρεύμα!

δένδρα πεσμένα

Σκεπές σπιτιών καταστράφηκαν, καπνά και άλλες καλλιέργειες κυριολεκτικά ξεριζώθηκαν, η εκκλησία του χωριού καθώς και αποθήκες υπέστησαν τεράστιες ζημιές, στύλοι της ΔΕΗ κόπηκαν και αιωνόβια δένδρα ξεριζώθηκαν, ενώ από τη μανία της φύσης δεν γλύτωσε ούτε το νεκροταφείο του χωριού.

καπνά κατεστραμμένα

καταστροφή στέγη

κατεστραμμένο νεκροταφείο

Νωρίς σήμερα το πρωί στα Αμπέλια βρέθηκε ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου συνοδευόμενος από υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, συνεργεία της ΔΕΗ, του ΕΛΓΑ καθώς και οι κκ. Δεσπόπουλος Κώστας και Σακκας Γιώργος με στόχο να συντονίσουν τις ενέργειες για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη αποκατάσταση των ζημιών και αποκατάσταση των πληγέντων.

κομμένο δένδρο

ξεριζωμένο δένδρο

Σπίτι με νάυλον

συνεργείο ΔΕΗ

Λ.Π.