Αρχική » Ελλάδα » Χαρδούβελης: Όχι σε νέα μέτρα

Χαρδούβελης: Όχι σε νέα μέτρα

Χαρδούβελης: Όχι σε νέα μέτρα

«Όχι σε νέα μέτρα» είπε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γκ. Χαρδούβελης από το Λονδίνο στο περιθώριο του Road Show που πραγματοποιεί το Χρηματιστήριο Αθηνών. Σε ερώτηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα που θα επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς των ελληνικών νοικοκυριών, ο κ. Χαρδούβελης είπε «όχι. Του χρόνου τα έσοδα του κράτους θα αυξηθούν επειδή το εισόδημα των πολιτών θα αυξάνεται. Όχι επειδή θα επιμείνουμε εμείς σε επιπλέον φόρους».

Επίσης, σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο να πάμε σε νέο μνημόνιο δήλωσε πώς «αποκλείεται, δεν το χρειαζόμαστε». Στη δήλωσή του, επίσης, ανέφερε τα εξής: «Είμαστε σε μια εποχή που το μνημόνιο τελειώνει.

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται 3ο πακέτο, έχει βγει στις αγορές και θα συνεχίσει να βγαίνει στις αγορές κλίνοντας την καμπύλη των αποδόσεων. Οι ξένοι επενδυτές σε αυτό το συνέδριο ήταν πολλοί. Έδειξαν έντονο ενδιαφέρον θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα όχι μόνο στις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και αλλού. Και θέλουν επειδή βλέπουν την προοπτική της ελληνικής οικονομίας. Δεν υπάρχει κίνδυνος προς τα κάτω. Υπάρχει μόνο η προοπτική της ανόδου. Και η προοπτική της ανόδου στηρίζεται από το γεγονός ότι η Ελλάδα πετυχαίνει. Θα έχουνε ανάπτυξη σχεδόν 3% το 2015.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα μας βοηθήσουν να το πετύχουμε διότι το κίνητρο τους είναι να πάμε καλά για να πληρώσουμε και τα χρεωστούμενα. Οι διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται. Ο κόσμος θα τις υιοθετήσει επειδή θα δει και το εισόδημα του σιγά – σιγά να αυξάνεται. Νομίζω από εδώ και μπρος μόνο θετικά θα βλέπουμε για την Ελληνική οικονομία. Ακόμη και τα rating agencies συνεχώς θα μας αναβαθμίζουν. Και φυσικά τα spreads θα πέφτουν».

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Επιστροφή επάνω