Ελλάδα » Αγνοείται κωφός πεζοπόρος στον Όλυμπο
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Αγνοείται κωφός πεζοπόρος στον Όλυμπο

Αγνοείται κωφός πεζοπόρος στον Όλυμπο

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή επιχείρηση διάσωσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης σε ορειβατικό ατύχημα στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός».

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο ορειβάτης -ένας 62χρόνος άντρας από τα Φάρσαλα- είναι σοβαρά τραυματισμένος, μετά από πτώση 40 περίπου μέτρων, ο οποίος βρισκόταν για εργασία σε καταφύγιο του Ολύμπου.

Το ορειβατικό ατύχημα συνέβη σήμερα λίγο πριν τις 20.00, κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός», σε υψόμετρο περίπου 2.100 μέτρων, ενώ ο άντρας επέστρεφε στη βάση του από τον Όλυμπο.

Έχουν ενημερωθεί ήδη οι αρμόδιες κρατικές αρχές, ενώ καθ” οδόν προς το καταφύγιο είναι και διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, οι οποίοι βρίσκονταν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από στιγμή σε στιγμή ο τραυματισμένος ορειβάτης θα μεταφερθεί στο καταφύγιο, ενώ αργότερα θα γίνει γνωστό αν είναι δυνατή η διακομιδή του από το ΕΚΑΒ, μιας και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η απόσταση με τα πόδια μέχρι τον δημόσιο δρόμο από το καταφύγιο είναι 2,5-3 ώρες.

Σε δεύτερο περιστατικό έρευνας-διάσωσης επιχειρούν αυτή τη στιγμή διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στον Όλυμπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr οι διασώστες ψάχνουν να εντοπίσουν έναν κωφό πεζοπόρο, ο οποίος αγνοείται τις τελευταίες 4 ώρες, ενώ ο ίδιος δεν είχε εξοπλιστεί με φακό.