Αρχική » Πολιτισμός » Στη Σεούλ το Λύκειο των Ελληνίδων Λάρισας
ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στη Σεούλ το Λύκειο των Ελληνίδων Λάρισας

Στη Σεούλ το Λύκειο των Ελληνίδων Λάρισας

Πιστό στην εκπλήρωση των στόχων του, ένας από τους οποίους είναι η προβολή της πολιτιστικής μας ταυτότητας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, το Λύκειο των Ελληνίδων της πόλης μας ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη μακρινή Νότια Κορέα και πιο συγκεκριμένα στην πρωτεύουσά της Σεούλ και στη Σεονάν, μια πόλη δίπλα στη Σεούλ, όπου θα λάβει μέρος σε μία από τις σημαντικότερες διεθνείς πολιτιστικές συναντήσεις της Άπω Ανατολής με θέμα το χορό ως κοινωνικοποιητικό και εθνικό φορέα πολιτισμού. Πρόκειται για μία μεγάλη διοργάνωση με παγκόσμιο ενδιαφέρον στην οποία συμμετέχουν 23 χώρες που ξετυλίγουν τη διαφορετικότητά τους μέσα από τους χορούς, τα τραγούδια, τη μελωδία, τις φορεσιές, την έκφραση και το ήθος.

Λύκειο Ελληνίδων (2)Το Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας είχε μια πρώτη επαφή με την κουλτούρα της Άπω Ανατολής, όταν ταξίδεψε τον περασμένο Ιανουάριο στο Πεκίνο, όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της κινέζικης Πρωτοχρονιάς 2014 -χρονιά του αλόγου. Τα μέλη της αποστολής του Λυκείου ενθουσιασμένα το χαρακτήρισαν ως ταξίδι ζωής. Έτσι για άλλη μια φορά φέτος το Λύκειο της πόλης μας ξεκινά από τις 27 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 8 Οκτωβρίου 2014 ένα ακόμη μακρινό ταξίδι με υψηλές προσδοκίες, γι΄αυτό και προετοιμάζεται εντατικά, αφού υπάρχει και το διαγωνιστικό μέρος στο φεστιβάλ, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού της Νότιας Κορέας και των δήμων της Σεούλ και της Σεονάν.

Λύκειο Ελληνίδων (3)Στο πλαίσιο του ταξιδιού, η ελληνική αποστολή θα ξεναγηθεί στη Σεούλ, στη Σεονάν και σε άλλες περιοχές της Ν. Κορέας. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη πρόκληση για το Λύκειο των Ελληνίδων της πόλης μας και είναι βέβαιο ότι η ελληνική αποστολή θα προβάλλει επάξια τις αρχές και τις παραδόσεις μας, όπως έκανε μέχρι τώρα και κατά το παρελθόν στα τόσα επιτυχημένα ταξίδια του.

 

Επιστροφή επάνω