Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Παρελήφθη το νέο δημοτικό κτίριο στη συνοικία Αγίου Γεωργίου

Παρελήφθη το νέο δημοτικό κτίριο στη συνοικία Αγίου Γεωργίου

Παρελήφθη το νέο δημοτικό κτίριο στη συνοικία Αγίου Γεωργίου

Παρελήφθη, την Πέμπτη, και τυπικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων (Διεύθυνση Τεχνικών Εργων και Διεύθυνση Πρασίνου), παρουσία στελεχών της Δημοτικής Αρχής, το νέο κτίριο του Δήμου στην συνοικία του Αγίου Γεωργίου, το οποίο θα στεγάσει Πολιτιστικό Κέντρο – ΚΑΠΗ και Κέντρο Υγείας (πολυιατρεία).

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:

«Το κτίριο έχει κατασκευαστεί επί των οδών Κάρλας, Αλεξάνδρειας, Νερατζή Παρασκευή και Λαζαρίδη Γρηγόρη.

Η επιφάνεια του οικοπέδου είναι 2988,16 μ2 και το κτίριο έχει κάλυψη 446,88 μ2 (δόμηση 731,12 μ2, ημιυπαίθριοι χώροι 142,87 μ2 και υπόγειο 281,26 μ2).

Αποτελείται από ισόγειο χώρο 367,29 μ2, υπόγειο 281,26 μ2 και Α’ όροφο 363,91 μ2.

• Το ισόγειο περιλαμβάνει αίθουσα για ΚΑΠΗ και σύγχρονο αναψυκτήριο με κουζίνα, γραφεία (γραφείο προσωπικού, γραφείο κοινωνικής λειτουργού),
ιατρεία (φυσικοθεραπευτήριο, ιατρείο ΩΡΛ, γυναικολογικό, πνευμονολογικό, ορθοπεδικό, παθολογικό, ιατρείο παιδιατρείου) χώρους υποδοχής, αναμονής επισκεπτών και χώρους υγιεινής.

• Ο Α’ όροφος περιλαμβάνει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για το Πολιτιστικό κέντρο, αίθουσες μουσικής, εικαστικών, χορού, χώρους υγιεινής καθώς και αποθηκευτικούς χώρους.

• Στο υπόγειο βρίσκονται αποθήκες, λεβητοστάσιο και μηχανοστάσιο.

Σημειώνεται ότι τo κτίριο έχει σχεδιαστεί με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού με βασικό στοιχείο της σύνθεσής του ένα υπαίθριο αίθριο, που θα αξιοποιήσει τη θερμική ενέργεια της ηλιακής ακτινοβολίας τον χειμώνα, ενώ οι διαμπερείς χώροι του κτιρίου με άνοιγμα προς τον βορρά θα παρέχουν δροσισμό στο εσωτερικό του το καλοκαίρι.

Την Μελέτη και Επίβλεψη του έργου είχε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων:

  • Ευαγγελία Γιοβρή Αρχιτέκτων Μηχανικός Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών
  • Χαράλαμπος Παπαδόπουλος Γεωπόνος Διευθυντής Πρασίνου
  • Χρήστος Ντάγιας Πολιτικός Μηχανικός Προϊστάμενος Τμήματος Έργων-Υποστήριξης Δήμων
  • Δημήτριος Χατζίκος Ηλεκτρολόγος Τ.Ε. Προιστάμενος Τμήματος Η/Μ Έργων
  • Μαρία Κωτούλα Πολιτικός Μηχανικός
  • Χρυσάνθη Τσόλια Μηχανολόγος Μηχανικός
  • Χρήστος Μανούσος Περιβαλλοντολόγος

Η δημοπράτηση του έργου έγινε τον Ιανουάριο του 2009, η σύμβαση υπέγραφή τον Απρίλιο, οπότε ξεκίνησαν και οι εργασίες, που περαιώθηκαν τον περασμένο Ιούλιο.

Ο προϋπολογισμός της μελέτης ήταν 1.694.784,91 € (με Φ.Π.Α.) και η συμβατική δαπάνη ανήλθε στα 876.742,93 € (με Φ.Π.Α.).

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Θησέα», ανάδοχος του έργου ήταν η κοινοπραξία ΤΕΔΡΑ ΑΤΕ – ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Π. με εγκεκριμένος υπεργολάβο την ΕΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.».