Παραπολιτικά » Ο Σαμαράς και τα… «πενηνταράκια»
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο Σαμαράς και τα… «πενηνταράκια»

Ο Σαμαράς και τα… «πενηνταράκια»

Στο καφενείο της βουλής βρέθηκε ο Πρωθυπουργός, εκεί που βρίσκεται δηλαδή όταν «ζοριζουν» τα πράγματα και θέλει να στείλει μήνυμα, και όπως αναφέρουν τα parapolitika:

» Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα η συζήτηση του πρωθυπουργού με τους βουλευτές του τρίτου θερινού χθες βράδυ στο εντευκτήριο της βουλής. Την είδηση πάντως έβγαλαν οι πρώην υπουργοί και στενοί του συνεργάτες από την εποχή της αντιπολίτευσης, ο Γιάννης Μιχελάκης και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ρωτώντας για το πότε θα υπάρξει η ρύθμιση του χρέους.

Με τον Αντώνη Σαμαρά να την τοποθετεί στο τέλος του χρόνου, ο Μάξιμος σχολίασε ότι «αν πετύχουμε μια καλή διευθέτηση, ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλέσει εκλογές εμποδίζοντας της προεδρική εκλογή, θα πάμε με άλλο αέρα σε αυτές. Πόσο δε μάλλον αν στον προϋπολογισμό υπάρξουν περεταίρω ελαφρύνσεις». Πάντως, ο πρωθυπουργός προέβλεψε ότι δεν θα γίνουν τελικά εκλογές.

Όταν ο Μάξιμος του θύμισε ότι επί των ημερών του στον Πολιτικό Σχεδιασμό οι βουλευτές λάμβαναν σχεδόν καθημερινά ενημερωτικά σημειώματα με πολιτικά επιχειρήματα, ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στην Εκπρόσωπο Τύπου Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου λέγοντας της να κάνει… «πενηνταράκια» την ανακοίνωση του Χαρδούβελη για τις εξαγγελίες του Τσίπρα στη ΔΕΘ και να τη στείλει στους βουλευτές»

Και για να συμπληρώσω λίγο το ρεπορτάζ των Παραπολιτικών, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην κρίση των σχέσεων της ΕΕ με τη Ρωσία, με τον Χαρακόπουλο να επισημαίνει ότι οι αποζημιώσεις που μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πενιχρές.

Μάλιστα, για του λόγου το αληθές επικαλέστηκε και την ερώτηση του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη στην κομισιόν. Όπως είπε ο παραιτηθείς αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας, «η Ευρώπη πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποζημιώσει τους Ευρωπαίους αγρότες». Ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε ότι η Ευρώπη θα κάνει αυτό που πρέπει.

Για να δούμε…

Λ.Π.