Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Έρχεται νέο «κύμα» πεζοδρόμων στη Λάρισα!
«ΟΧΙ» ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Έρχεται νέο «κύμα» πεζοδρόμων στη Λάρισα!

Έρχεται νέο «κύμα» πεζοδρόμων στη Λάρισα!

Του Λευτέρη Παπαστεργίου

Δυο σημαντικές ειδήσεις βγήκαν από τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του ασχολήθηκε με την έγκριση των μελών που θα απαρτίζουν τα καινούργια Δ.Σ των Δημοτικών Επιτροπών.

Το πρώτο που προέκυψε από τη σημερινή συνεδρίαση ήταν η «αποκάλυψη» του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη πως ο δήμος Λαρισαίων έχει αναθέσει μελέτη για το κυκλοφοριακό και μόλις αυτή παραδοθεί τότε «ίσως προκύψει ένα νέο κύμα πεζοδρόμων». «Βούλησή μας είναι να αναβαθμίσουμε ολόκληρο το κέντρο της πόλης και όταν θα είμαστε έτοιμοι αυτό θα συμβεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης.

Το δεύτερο σημαντικό θέμα του δημοτικού συμβουλίου της Πέμπτης ήταν η αποκάλυψη του νέου Δημάρχου πως ο ίδιος εδώ και μέρες έδωσε γραπτή εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να μην αποστείλουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα των συμβάσεων εργασίας.

Ο κ. Καλογιάννης, συντασσόμενος ουσιαστικά με το κίνημα των 19 δημάρχων τόνισε πως «η απόφασή μου υποδηλώνει στάση ξεκάθαρη απέναντι στην πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης και δηλώνω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως αναλαμβάνω απόλυτα την πολιτική ευθύνη της πράξης μου, δίνοντας εντολή στην Δ/ντρια Διοικητικών Υπηρεσιών να μην αποστείλει κανένα στοιχείο στο υπουργείο. Ο στόχος είναι να βρεθούν οι δεξαμενές των νέων απολύσεων και δηλώνω κατηγορηματικά πως θα είμαι από τους δημάρχους εκείνους που θα μπουν μπροστά για τη δημιουργία του μεγάλου αυτοδιοικητικού μετώπου του “όχι” στα σχέδια της τρόικας για την τοπική αυτοδιοίκηση».

Εν συνεχεία ο δήμαρχος Λαρισαίων κάλεσε το δημοτικό συμβούλιο να αποδεχθεί το αίτημα του Συλλόγου εργαζομένων και να ψηφίσει υπέρ της μη αποστολής στοιχείων στο υπουργείο κάτι που τελικά έγινε από όλους με μόνες διαφοροποιήσεις το «παρών» του δημοτικού συμβούλου κ. Γεωργάκη και την απουσία των κκ. Νασιώκα και Ξηρομερίτη.