Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για τον Π. Φύσσα

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για τον Π. Φύσσα

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για τον Π. Φύσσα

Ανακοίνωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας:

«Στις 18 Σεπτέμβρη 2013 δολοφονήθηκε ο καλλιτέχνης-αντιφασίστας Παύλος Φύσσας στο Κερατσίνι από τάγμα εφόδου της Ναζιστικής συμμορίας της Χ.Α. Ένα χρόνο μετά οι επιθέσεις της ναζιστικής συμμορίας συνεχίζονται προς κάθε αλλοδαπό, ομοφυλόφιλο, αντιφασίστα, μετανάστη, ημεδαπό, αγωνιστή που αντιστέκεται, διεκδικεί μια καλύτερη ζωή, δεν ασπάζεται τη ναζιστική ιδεοληψία τους και μάχεται το φασισμό σε κάθε του μορφή. Παράλληλα η  μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δείχνει για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο καθώς έχε γίνει πλέον ξεκάθαρο πως στο πρόσωπο της Χ.Α βλέπει έναν πιθανό συνομιλητή και σύμμαχο στην προσπάθειά της να κρατηθεί στην εξουσία.

Η οικονομική κρίση, τα μνημόνια, η φτώχεια, η ανεργία, οι ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές  τροφοδοτούν το φασισμό και θα συνεχίσουν αν δεν υπάρξει ηχηρή και ξεκάθαρη απάντηση. Η χειραγώγηση, ο ρατσισμός, ο φασισμός, οι διακρίσεις ,το μίσος, ο φόβος δεν έχουν χώρο στο δικό μας κόσμο, τον κόσμο της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας. Αν η δικιά τους πραγματικότητα δεν χωρά τα όνειρά μας ήρθε η ώρα να την ανατρέψουμε.

Ο φασισμός ήταν και παραμένει εχθρός του δικού μας κόσμου. Δεν τρέφουμε φρούδες ελπίδες πως μπορεί να παταχθεί μόνο με διοικητικά μέσα ούτε πως μια κυβέρνηση που νομιμοποίησε με την πολιτική της πρακτική την ακροδεξιά ρητορεία της Χ.Α.  θα ήθελε πραγματικά να φρενάρει την εγκληματική της δράση. Το αντιφασιστικό κίνημα με τη δράση του πρέπει να διασφαλίσει ότι οι υπαίτιοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και εκατοντάδων ακόμα θα έχουν την αντιμετώπιση που τους αξίζει, παλεύοντας για μια άλλη κοινωνία χωρίς τρομοκρατία, καταστολή, φτώχεια, επισφάλεια, ατομική ανασφάλεια αλλά με ισότητα, αξιοπρέπεια, απελευθερωτική και χειραφετική.

Στις πόλεις μας, στις γειτονιές μας, στις συνειδήσεις μας…… ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ.

Η γενιά μας δεν έχει περιθώριο και για άλλους νεκρούς. Έχει έρθει η ώρα να πάρουν εκδίκηση τα όνειρα μας. ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ!

Όλοι και όλες την Πέμπτη 18/9 στις 18.00 στην πλατεία ταχυδρομείου, να διαδηλώσουμε για τη μνήμη του Παύλου, να διαδηλώσουμε για τις δικές μας ζωές!»