Αρχική » Ελλάδα » Προστασία επωνύμων καταγγέλλει ο Λ. Ρακιντζής

Προστασία επωνύμων καταγγέλλει ο Λ. Ρακιντζής

Προστασία επωνύμων καταγγέλλει ο Λ. Ρακιντζής

Προστασία επωνύμων από τους ελέγχους που διενεργεί κατήγγειλε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την έκθεση πεπραγμένων του 2013.

«Υπάρχει όντως μια τάση να μπαίνουν εμπόδια, γραφειοκρατικά και άλλα. Έχετε δει επώνυμο να δικάζεται εύκολα;» αναρωτήθηκε απαντώντας σε συνεχείς ερωτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα.

«Λέω το παράπονό μου. Στην προσπάθειά μου να παραπέμψω κάποιους επώνυμους, βρίσκω ένα τείχος. Και στη συνέχεια βγαίνουν απαλλακτικά βουλεύματα για τα οποία δεν μπορώ να κάνω τίποτα», πρόσθεσε ο Λ. Ρακιντζής, ενώ ο κ. Δρίτσας έκανε λόγο για «μεθοδευμένη παραγραφή αδικημάτων για επωνύμους».

Πολλοί βουλευτές, ακόμη και με ερωτήσεις εκτός μικροφώνου, ζήτησαν από τον κ. Ρακιντζή να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία και ονόματα επωνύμων για τους οποίους συνάντησε το «τείχος προστασίας».

Ο Λέανδρος Ρακιντζής ανέφερε ένα νόμο που απαλλάσσει τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ από την ευθύνη για τις αποφάσεις τους, λέγοντας: «υποκρύπτεται αμνηστία, αλλά δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος να το κρίνω».

Ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος έθεσε το ζήτημα της παραμονής του επικεφαλής τηςΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινική δίωξη.

«Υπάρχει αντίστοιχο φαινόμενο κάπου αλλού στο δημόσιο, όπου έχει ασκηθεί σε κάποιον δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και εκείνος να παραμένει στη θέση του;», ρώτησε και  ο κ. Ρακιντζής απάντησε πως δεν είναι θέμα που ανήκει στη δική του αρμοδιότητα, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται πάντα.

ΠΗΓΗ: Naftemporiki.gr

Επιστροφή επάνω