Πολιτισμός » Οι δοκιμές για την «Ηλέκτρα»
ΣΤΟ Α' ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Οι δοκιμές για την «Ηλέκτρα»

Οι δοκιμές για την «Ηλέκτρα»

Από σήμερα (Πέμπτη) οι δοκιμές για τα τρία χορικά από την τραγωδία του Ευριπίδη «Ηλέκτρα» θα γίνουν στην ορχήστρα του Α΄Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας . Όπως είναι γνωστό το «Θεσσαλικό Θέατρο» με σκηνοθέτη και χορογράφο τον Κώστα Τσιάνο θα παρουσιάσει τα χορικά με την ευκαιρία της Ζ΄ Γενικής Συνέλευσις του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και του αφιερώματος στον Αρχαιολόγο Αθανάσιο Τζαφάλια που θα γίνει το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ στο Αρχαίο Θέατρο.

Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός η συνέλευση αυτή, αλλά και το ότι για πρώτη φορά θα ακουστεί μετά από 2500 χρόνια περίπου ο αρχαίος τραγικός λόγος και μάλιστα από πολιτισμικές ομάδες της Λάρισας.

Στό κάλεσμα του Κώστα Τσιάνου, για τη συμμετοχή τους, ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό, το περίφημο Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας δια της Προέδρου κας Θέλμας Ζητωνούλη και χοροδιδασκάλου Δημήτρη Τσιπλακούλη. Το γυναικείο τμήμα της μικτής Χορωδίας του Δ.Ω.Λ και του μαέστρου Δημήτρη Καρβούνη.

Η ομάδα τυμπανιστών με την επιμέλεια του Γιάννη Μακρυγιάννη.

Ο Δ/ντής του Μουσικού Σχολείου Λάρισας κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος που παραχώρηση μαθητές του, τυμπανιστές.

Και το τμήμα κρουστών της Ε.Μ.Λ-Φιλιππούπολης. 51 γυναίκες και άντρες συμμετέχουν σ΄αυτή την παρουσίαση και όλοι έχουν μεγάλη συγκίνηση γιατί θα συμμετάσχουν σε μια ιστορική στιγμή για την πόλη μας και το αρχαίο Θέατρο της Λάρισας.

Αξίζει να γνωστοποιηθούν τιμητικά τα ονόματά τους:

Λύκειο Ελληνίδων: Αρεβύθη Ιωάννα, Γεωργαντζά Ντόλυ, Θεοχάρη Μάγδα, Καταραχιά Δήμητρα, Κεσκίνη Χαρά, Κόρκα Ξανθή, Κουτέλα Έβη, Λαχανά Ισμήνη, Λέντζα Βικτωρία, Μπαρμπούτη Νατάσα, Νάρη Ελένη, Ντάκου Βασιλένια, Ντίνα Αφεντία, Παρλάντζα Ελένη, Σαίτη Γκέλυ, Σαίτη Μεταξία, Σακελλαρίου Ραφαέλλα, Σιδεροπούλου Βασιλική, Στάθη Ανδριάννα, Τσακίρη Ευαγγελία, Τσιμπόλη Αλίκη, Τσούτσα Σταυρούλα, Χατζηεργάτη Μαρία, Χάψα Σοφία.

Γυναικείο τμήμα της Μικτής Χορωδίας του “Δημοτικού Ωδείου” Λάρισας: Βρούζου Δήμητρα, Δημοπούλου Εύη, Ευαγγέλου Γεωργία,Ζάχου Μαριάννα Θεοδωρίκα Ιωάννα, Καϊσούδη Ειρήνη, Κοντού Ανδρομάχη, Κυριακίδου Κατερίνα, Λεβέντη Χαρούλα, Μακρή Χριστίνα, Ματθαίου Στεφανία Μιχαηλίδου Χριστίνα , Νικολίτσα Καίτη, Νταραρά Μαίρη, Χαρχαρίδη Χριστίνα.

Τυμπανιστές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας: Τσιάμαλου Φανή, Αθαναηλίδης Αναστάσης, Γκαντούνας Ιωάννης, Καράκης Ανδρόνικος, Γιάννης Τσιπλακούλης.

Το τμήμα κρουστών της Ε.Μ.Λ. – Φιλιππούπολης: Πιπερτζή Ανθή, Καλογιάννης Θάνος, Μηνοβγίδης Σπύρος,  Μικιρτζής Χρήστος, Τζικούλης Γιώργος.

Και τέλος οι τυμπανιστές: Γιάννης Μακρυγιάννης, Κώστας Χαμπίπης και Σπύρος Σωτηρόπουλος.