Οικονομία » Η Λαγκάρντ εννοούσε το Facebook 

Η Λαγκάρντ εννοούσε το Facebook 

Η Λαγκάρντ εννοούσε το Facebook 

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν την Κριστίν Λαγκάρντ να δέχεται απειλές μέσω Facebook, μετά τη δήλωσή της για τους Έλληνες φοροφυγάδες στο παρελθόν.

Η επίσημη απάντηση του ΔΝΤ είναι ότι οι απειλές προέρχονται από σχόλια που έγραφαν Έλληνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από μερικά χρόνια, όταν η Κριστίν Λαγκάρντ είχε παραλληλίσει τον Νίγηρα με την Ελλάδα, κάνοντας συγχρόνως λόγο για Έλληνες που προσπαθούν συνέχεια να φοροδιαφεύγουν.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ANT1 στην Ουάσινγκτον, Θανάση Τσίτσα ότι «τα σχόλια περί απειλών από φοροφυγάδες αφορούσαν μηνύματα Ελλήνων στα κοινωνικά δίκτυα…».

Σημειώνεται ότι τις απειλές που δέχθηκε αποκάλυψε η ίδια στους Financial Times προκαλώντας την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, ώστε να προχωρήσουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, φέρεται να είχε δεχθεί τις απειλές για τις οποίες κάνει λόγο μέσω Facebook.

Yπενθυμίζεται επίσης ότι τον Μάιο του 2012,  είχε προκληθεί σάλος από τη συνέντευξη της Κριστίν Λαγκάρντ στην εφημερίδα Guardian, όπου μεταξύ άλλων είχε δηλώσει: «Σε ό,τι αφορά την Αθήνα, σκέφτομαι επίσης όλους αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούν συνέχεια να φοροδιαφεύγουν. Σκέφτομαι το ίδιο τους Ελληνες που στερούνται δημοσίων υπηρεσιών και τους Ελληνες που δεν πληρώνουν τους φόρους τους». H σελίδα της στο Facebook τότε βομβαρδίστηκε με σχόλια εξοργισμένων Ελλήνων,  πολλά από τα οποία ήταν υβριστικά. Τα σχόλια μάλιστα συνεχίστηκαν ακόμα και όταν η ίδια προσπάθησε να τα «μαζέψει» κάνοντας διευκρινιστική δήλωση ότι βλέπει «με συμπάθεια τον ελληνικό λαό και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει»

Διαβάστε επίσης: