Ελλάδα » Απαράδεκτα σχόλια Νεράντζη για Ζ. Κωνσταντοπούλου

Απαράδεκτα σχόλια Νεράντζη για Ζ. Κωνσταντοπούλου

Απαράδεκτα σχόλια Νεράντζη για Ζ. Κωνσταντοπούλου

Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για έκτακτη σύγκληση με θέμα τις εξελίξεις στη ΝΕΡΙΤ, με τις παραιτήσεις διευθυντικών στελεχών, την ποινική έρευνα για τον διαγωνισμό προσλήψεων και τον τρόπο που καλύφθηκε τηλεοπτικά ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.

Το αίτημα δεν ενέκριναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κρίνοντας ότι εκείνο που πρέπει να συζητήσει η Επιτροπή είναι η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ γενικότερα, και αυτό όχι σε έκτακτη αλλά σε τακτική διαδικασία.

Της απόφασης προηγήθηκε σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο της Επιτροπής Αναστάσιο Νεράντζη και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, με ανταλλαγή χαρακτηρισμών σε προσωπικό πεδίο.

Η συζήτηση εξετράπη, όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη θέση του κ. Νεράντζη απέναντι στο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης του είπε πως είναι σοβαρά εκτεθειμένος, καθώς -όπως επισήμανε- οι προσλήψεις έχουν κριθεί παράνομες από τα Πρωτοδικεία του Ηρακλείου και της Αθήνας.

«Προχωρήστε στην προγαμιαία προετοιμασία σας», απάντησε ο κ. Νεράντζης.

«Κατεβείτε από τη θέση σας δεν σας επιτρέπει το ήθος να είστε πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Γελοιοποιείτε το θεσμό», ανταπάντησε η κ. Κωνσταντιπούλου.

«Με εμπνέετε», σχολίασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών.

«Από πού εμπνέεται ο καθένας είναι δικό του θέμα», απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την ψηφοφορία στην Επιτροπή σχετικά με το αν θα κληθούν τα μέλη του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ που παραιτήθηκαν, ο κ. Νεράντζης ρωτούσε τους βουλευτές αποκαλώντας τους με τα ονόματά του, αλλά στη Ζ. Κωνσταντοπούλου είπε «η κυρία…;».

«Μην δυσκολεύεστε να προσφωνήσετε ένα συνάδελφό σας» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να ξεφωνίσω;» απάντησε ο Τ. Νεράντζης.

 

ΠΗΓΗ: Nooz.gr