Λάρισα » «Βελτιώνεται η καθημερινότητα στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας»

«Βελτιώνεται η καθημερινότητα στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας»

«Βελτιώνεται η καθημερινότητα στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας»

Με την ευκαιρία έναρξης, σήμερα, του νέου δικαστικού έτους, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Δημήτρης Κατσαρός προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Μια ακόμη δικαστική χρονιά αρχίζει, μια νέα δικαστική χρονιά, την οποία καλούμαστε να ατενίσουμε με ελπίδα, παρά το γενικότερο αρνητικό κλίμα.

Ωστόσο όμως, σ’ αυτό τον αρνητικό ορίζοντα, καλούμαστε όχι μόνο να δράσουμε αλλά και να φέρουμε αποτελέσματα σε κάθε τομέα της δραστηριότητάς μας.

Με προγραμματισμένες δράσεις, στο τομέα της βελτίωσης της καθημερινότητας όλων των εργαζομένων στο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου.

Ήδη με τη συνεργασία του Διευθύνοντα το Εφετείο Λάρισας, είναι έτοιμες προς παράδοση και χρήση και από τους δικηγόρους οι τουαλέτες του 2ου και 3ου ορόφου και η αίθουσα δικηγόρων στον ισόγειο όροφο ανάμεσα στα ποινικά ακροατήρια.

Άρχισε η προετοιμασία για την λειτουργία της ηλεκτρονικής παρακολούθησης των εκθεμάτων των πλημμελειοδικείων πρώτα, η οποία θα επεκταθεί στη συνέχεια στα ποινικά εφετεία με τη συνεργασία των δικαστικών γραμματέων.

Ένα έργο που όταν ολοκληρωθεί, θα αποσυμφορήσει τις αίθουσες και θα διευκολύνει την εργασία όλων.

Αλλά και στα μεγάλα θέματα της Δικαιοσύνης είμαστε παρόντες.

Στις εναλλακτικές μορφές επίλυσης διαφορών, στη διαιτησία και στη διαμεσολάβηση, όπου φιλοδοξούμε στη Λάρισα να έχουμε αποτελέσματα, που είναι και το ζητούμενο, εφαρμόζοντας ένα πιλοτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των διαμεσολαβητών που έχουν εκπαιδευτεί ήδη στο Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας.

Θα πούμε ναι όπως πάντα, στις προσπάθειες για πραγματική επιτάχυνση όταν αυτές συνδέονται με ανάπτυξη και δημιουργία υποδομών στα Δικαστήρια, όπως επιτάσσουν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Θα πούμε όχι, στο βωμό της ταχύτητας, να θυσιάζεται η Δικαιοσύνη και το δικαίωμα δικαστικής προστασίας του πολίτη.

Πάντα, με πνεύμα διαλόγου και προτάσεις επεξεργασμένες, στα μεγάλα νομοθετήματα που επηρεάζουν τη Δικαιοσύνη και το δικαίωμα δικαστικής προστασίας του πολίτη και ειδικά στους Κώδικες Πολιτικής, Ποινικής Δικονομίας και στο Ποινικό Κώδικα».

Διαβάστε επίσης: