Λάρισα » Tο ΕΚΛ για τα ειδικά σχολεία

Tο ΕΚΛ για τα ειδικά σχολεία

Tο ΕΚΛ για τα ειδικά σχολεία

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλει την κυβέρνηση για την βάρβαρη πολιτική της που κλείνει τα ειδικά σχολεία, αφήνοντας τα παιδιά με ειδικές ανάγκες χωρίς καμία δυνατότητα πρόσβασης στην εκπαίδευση. Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως «και αυτά που είναι ανοιχτά υπολειτουργούν χωρίς ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, χωρίς μέσα μεταφοράς, χωρίς κτιριακές υποδομές και κατάλληλο υλικό για την φοίτηση  των παιδιών μας.

Αίσχος δεν πάει άλλο! Μας οδηγούν στο Μεσαίωνα για να στηρίξουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Κυβέρνηση, ΕΕ και επιχειρηματίες δουλεύουν με σχέδιο. Χρόνια τώρα με και χωρίς μνημόνια πετσοκόβουν δικαιώματα, συρρικνώνουν τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, ειδικής αγωγής,  για να ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα και να ανοίξει ο δρόμος στις επιχειρήσεις σε αυτούς τους ευαίσθητούς κοινωνικούς τομείς.

Για αυτούς είναι τα πάντα εμπόρευμα. Ακόμα και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες!

Ετοιμάζουν χειρότερα! Με το νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή συρρικνώνεται, υποβαθμίζεται και ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση. Νέο κτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση. Με εργαλεία τα σφαγεία των ΚΕΠΑ και το λεγόμενο «κατώτερο εγγυημένο εισόδημα».

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, απαιτεί:

  • Όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στο κατάλληλο δημόσιο, δωρεάν σχολείο. Ούτε ένα παιδί με αναπηρία στο σπίτι του, ή σε σχολείο που δεν μπορεί να καλύψει τις εκπαιδευτικές του ανάγκες.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ειδικού εκπαιδευτικού – επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού με βάση τις ανάγκες.
  • Να καταργηθούν τα τροφεία. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και κατάργηση των εργασιακών σχέσεων λάστιχο.
  • Αποκλειστικά Δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές  σύστημα μεταφοράς από και προς τα σχολεία.
  • Άμεση κρατική χρηματοδότηση των κέντρων ειδικής αγωγής με βάση τις ανάγκες τους στην προοπτική ένταξης τους στο δημόσιο.
  • Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ»

 ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ»

Διαβάστε επίσης