Λάρισα » Στη Λάρισα το 4o Πανελλήνιο Συνέδριο Ρευματικών Παθήσεων

Στη Λάρισα το 4o Πανελλήνιο Συνέδριο Ρευματικών Παθήσεων

Στη Λάρισα το 4o Πανελλήνιο Συνέδριο Ρευματικών Παθήσεων

Το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρευματικών και Αυτοάνοσων Παθήσεων Κεντρικής Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2014 στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο Larissa Imperial Hotel.

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:

«Η επιτυχία των προηγούμενων συνεδρίων δημιουργεί αυξημένες προσδοκίες στην Οργανωτική Επιτροπή.

Το 4ο Συνέδριο αυτοάνοσων και ρευματικών παθήσεων κεντρικής Ελλάδας ακολουθεί τη φιλοσοφία των προηγούμενων συνεδρίων όσον αφορά τη θεματολογία και το ακροατήριο: Τα θέματα περιλαμβάνουν κλινικές και εργαστηριακές εκδηλώσεις που άπτονται άλλων ειδικοτήτων αλλά και τελευταίες εξελίξεις στη διάγνωση και θεραπεία συχνών ρευματικών παθήσεων.

Το συνέδριο στοχεύει σε ειδικευόμενους στη ρευματολογία και νέους ρευματολόγους αλλά και γενικούς γιατρούς ή γιατρούς άλλων ειδικοτήτων που ασχολούνται με ρευματικά και αυτοάνοσα νοσήματα.

Ειδικότερα, τα θέματα περιλαμβάνουν επίλυση κλινικών προβλημάτων, διαγνωστική προσπέλαση σε ασθενή με πόνο στο γόνατο από την πλευρά του ρευματολόγου και του ορθοπαιδικού, διαγνωστική προσπέλαση σε ασθενή με μυική αδυναμία, ή με αναιμία, βασικές αρχές ηλεκτρονευροφυσιολογικού ελέγχου, ανάγνωση ακτινογραφίας και μαγνητικής τομογραφίας.

Επίσης περιλαμβάνουν τελευταίες εξελίξεις στο αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο, το συστηματικό ερυθηματώδη λύκο, τις αγγειίτιδες, την οστεοπόρωση, τις μυοσίτιδες, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, την ψωριασική αρθρίτιδα, την αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, την ουρική αρθρίτιδα, και τις λοιμώξεις του μυοσκελετικού συστήματος.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε μαζί μας εξαίρετους συναδέλφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με μεγάλη κλινική και ερευνητική εμπειρία στα θέματα που αναλύουν».

Για περισσότερες πληροφορίες στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.med.uth.gr/UploadFiles/file/Synedria/2014_09/4th%20Rheumatology%20congress%20larissa.pdf

Διαβάστε επίσης: