Απόψεις » Μπεχλιβάνος Χ. » Πεθαίνοντας για τους δανειστές… Του Χρήστου Μπεχλιβάνου
ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟ

Πεθαίνοντας για τους δανειστές… Του Χρήστου Μπεχλιβάνου

Πεθαίνοντας για τους δανειστές… Του Χρήστου Μπεχλιβάνου

H μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου πανηγυρίζει για τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία και καμαρώνει με τους εκπροσώπους της στα τηλεπαράθυρα των μνημονιακών διαύλων διότι θα …βάλει τάξη στον πολύπαθο τομέας της υγείας με το νέο νυστέρι στις εξετάσεις των ασφαλισμένων.

Οι κυβερνώντες πια ζουν μόνο το όνειρο της …Αμφίπολης και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Κι όταν οι βουλευτές της κυβέρνησης των δανειστών βγαίνουν από το γυάλινο κόσμο τους και περιοδεύουν σε στενό, φιλικό περιβάλλον στα χωριά, κλείνουν το μάτι στην πραγματική εικόνα της χώρας για να μην πέσει η κυβέρνηση και χάσουν τα βουλευτικά τους προνόμια. Οι πιο …πονηροί μαζεύονται μαζί και καταθέτουν και καμία ερώτηση στη Βουλή για τα ασήκωτα χαράτσια, τον ΕΝΦΙΑ, τα Ταμεία, τα χρέη των νοικοκυριών, τις οφειλές των επιχειρηματιών κι άλλα τέτοια πυροβολώντας …αναίμακτα την …κυβέρνηση με πιστόλια λάμψης – κρότου!

Από τα νοσηλευτικά ιδρύματα δεν περνούν ούτε απέξω. Ας κάνουν μία βόλτα οι Λαρισαίοι βουλευτές στο Πανεπιστημιακό και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για να δουν την πραγματική κατάσταση η οποία περιγράφεται με δύο λέξεις: «τριτοκοσμικές εικόνες». Ασθενείς διαγκωνίζονται για ένα κρεβάτι, άλλοι δεν έχουν να πληρώσουν το εισιτήριο στα εξωτερικά ιατρεία, συγγενείς ψάχνουν για γάζες και τα απαραίτητα υλικά που θα έπρεπε να παρέχει η πολιτεία ΔΩΡΕΑΝ σε όλους από τη βαριά φορολογία που έχει επιβάλει στους πολίτες, αλλά και τις πληρωμές στα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Οι τοπικοί βουλευτές γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα δημόσια νοσοκομεία έχουν υποβαθμιστεί. Αλλά όταν οι ίδιοι χρειαστούν υγειονομική περίθαλψη θα επιλέξουν τα ιδιωτικά κέντρα υγείας και τις κλινικές. Εκεί σπρώχνουν τώρα τον ελληνικό λαό με το πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις, τις περικοπές στο τεστ Παπανικολάου, στις εξετάσεις για τον καρκίνο του προστάτη κ.α. Κατά τα άλλα εδώ και χρόνια δεν κάνουν ουσιαστικούς φορολογικούς και λοιπούς ελέγχους στα μεγάλα ιδιωτικά κέντρα υγείας, αλλά ούτε και σε γιατρούς εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα που βρίσκονται ξαφνικά με εκατομμύρια καταθέσεων ή πολυτελή βίο και ιδιοκτησίες. Ακριβώς γιατί ο στόχος είναι αυτός: η εξοικείωση του πολίτη με την λογική της ιδιωτικής συναλλαγής στην υγεία. Στέλνουν τους ασθενείς στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για να συρρικνώσουν τα έξοδα στη δημόσια υγεία και από την …οικονομία να μπορέσουν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στους δανειστές!

Όλα γίνονται για τους δανειστές και για μη χαλάσει η λυκοφιλία μαζί τους. Για τους δανειστές πεθαίνουν οι Έλληνες από το ψαλίδισμα των ιατρικών διαγνωστικών δαπανών, από τα φθηνά φάρμακα, από το κρύο, την εξαθλίωση, την κατάθλιψη και την ανείπωτη ταπείνωση. Δεν νοιάζεται κανείς για τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται σκληρά εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής. Δεν τους νοιάζει ποιοι θα ζήσουν και πόσοι θα πεθάνουν. Αρκεί να βγουν οι δείκτες στους δανειστές… και να παρατείνουν οι ίδιοι τη θητεία τους, τα οφίτσια τους και το καταστροφικό τους έργο για τη χώρα. Θα τους το επιτρέψει ο ελληνικός λαός στις πρόωρες κάλπες που δεν θα αργήσουν να στηθούν;