Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » «Να βάλουμε την πόλη σε κίνηση»
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ

«Να βάλουμε την πόλη σε κίνηση»

«Να βάλουμε την πόλη σε κίνηση»

Την συγκρότηση και λειτουργία ανοικτής Επιτροπής διαβούλευσης, παρά την επίσημη κατάργησή της ως θεσμικού οργάνου, με νόμο που πέρασε από τη Βουλή τον περασμένο Ιούνιο, εξήγγειλε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Φίλων του Πηνειού ποταμού.

Ο κ. Καλογιάννης επεσήμανε ότι στις επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει αναλυτική συζήτηση για το θέμα της συγκρότησης της επιτροπής διαβούλευσης για το Δήμο Λαρισαίων, επιμένοντας ότι μπορεί να αποτελέσει ένα σοβαρό, έστω και άτυπο όργανο, συμμετοχής και συνδιαμόρφωσης θέσεων και προτάσεων.

«Πρέπει να βάλουμε την πόλη σε κίνηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης, υπογραμμίζοντας ότι η έννοια της συμμετοχής και της συνεργασίας συνιστούν βασικό και κύριο χαρακτηριστικό της φιλοσοφίας της νέας δημοτικής αρχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα μέλη του Συλλόγου Φίλων του Πηνειού, εκτός του θέματος της Επιτροπής Διαβούλευσης, έθεσαν το μεγάλο θέμα που έχει ανοίξει σε εθνικό επίπεδο για την ιδιωτικοποίηση του νερού, το θέμα της εσωτερικής κοίτης του Πηνειού, ης ανακύκλωσης κ.α.

Ειδικά για το ζήτημα της εσωτερικής κοίτης του Πηνειού, τονίστηκε από την κ. Γιάννα Φασούλα ότι «πάγιο αίτημα του Συλλόγου αποτελεί η ανάδειξη αυτού του χώρου και τα έργα να γίνονται με προδιαγραφές που να εναρμονίζονται με το οικοσύστημα του ποταμού.» Επίσης συζήτηση έγινε και για το θέμα της καθαριότητας και της αέριας ρύπανσης.

Από την πλευρά του ο κ. Καλογιάννης, σε ότι αφορά στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε συζήτηση, ενώ σε ότι αφορά στα υπόλοιπα ζητήματα τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει ολοκληρωμένη επιστημονική προσέγγιση σε μια σειρά ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία της πόλης αλλά και κυρίως στην προοπτική της για τα επόμενα χρόνια.